Filistin'in resmi ajansı WAFA'nın raporlarına göre, İsrail güçlerinin Gazze'nin Refah kentine yönelik düzenlediği saldırılarda 100'den fazla insan hayatını kaybetti, yüzlerce kişi yaralandı. Hastane yetkilileri, yaralıların hastanelere akın ettiğini ve durumun vahametine dikkat çekti.

Refah Kenti 12022024 2

SİVİLLER VE ALTYAPI HEDEF ALINDI

Filistin Kızılayı, saldırıların Refah şehir merkezinde yoğunlaşarak sivillerin evlerini ve yaşam alanlarını hedef aldığını bildirdi. Aynı zamanda, Kuveyt Hastanesi Müdürü Suhayb el-Hıms, hastanenin kritik durumdaki yaralılarla dolup taştığını ve gerekli ilaç ile serumun kıtlığını vurguladı.

Refah Kenti 12022024 3

HAVA VE DENİZDEN ŞİDDETLİ SALDIRILAR

Yerel kaynaklar, İsrail'in yaklaşık 40 hava saldırısı gerçekleştirdiğini, yoğun topçu ateşi ve savaş gemilerinin denizden destek verdiğini aktardı. Saldırıların, özellikle yerinden edilmiş insanların sığındığı evleri ve camileri hedef aldığı belirtildi.

Refah Kenti 12022024 1

REFAH'A SIĞINAN YÜZ BİNLERCE FİLİSTİNLİ

Gazze'nin kuzeyinden kaçarak şiddetten uzaklaşmaya çalışan yüz binlerce Filistinli, Refah'a sığınmış durumda. Bu durum, bölgedeki insani krizin boyutlarını gözler önüne seriyor ve uluslararası toplumdan acil yardım çağrılarını artırıyor.