İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, yerinden edilmiş yaklaşık 1,5 milyon Filistinlinin sığındığı Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine daha fazla asker konuşlandırılacağını ve saldırıların derinleştirileceğini açıkladı.

GALLANT'IN ZİYARETİ

Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Yoav Gallant, dün Refah yakınlarındaki bir bölgeyi ziyaret etti. Bu ziyaret sırasında Yoav Gallant, İsrail ordusunun "Hamas'a karşı saldırıya devam etmesi" nedeniyle Refah'a daha fazla asker konuşlandırılacağını belirtti.

SALDIRILAR YOĞUNLAŞACAK

Yoav Gallant, Hamas'ın yeterince mühimmatı olmadığını ve yıprandığını savunarak, "Bu operasyon yoğunlaşacak ve Hamas artık kendini yenileyebilecek bir örgüt değil." iddiasında bulundu. Bu açıklamalar, İsrail'in bölgeye yönelik askeri stratejisini daha da sertleştireceğinin işareti olarak değerlendiriliyor.

KARA SALDIRISI VE SINIR KONTROLÜ

İsrail ordusu, 6 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, zorla yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Refah'ın doğusundaki bazı mahallelerin boşaltılmasını istemişti. 7 Mayıs sabahı da Refah'a kara saldırısı başlatarak Mısır ile olan sınır kapısının Filistin tarafını ele geçirdiğini duyurmuştu.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLERİN DEĞERLENDİRMESİ

Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre, İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Refah'tan şu ana dek yaklaşık 600 bin kişi kaçmak zorunda kaldı. Bu durum, bölgede insani krizin derinleştiğini gözler önüne seriyor.