76 yıllık İsrail zulüm, işkence ve işgaline karşı Hamas'ın askerî kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları tarafından 7 Ekim'de düzenlenen saldırının ardından terör örgütü İsrail'in işgali altındaki Gazze'de yürüttüğü soykırım dünya gündeminin başındaki yerini koruyor. Tel Aviv yönetiminin Mısır sınırındaki Refah’a sığınan Filistinlilerin yerleştiği ve İsrail tarafından “güvenli” ilan edilen kamplardaki katliamları büyük tepki topladı.

Gazze Bebek Oldu 30052024

AZRA KOHEN'DEN TEPKİ ÇEKEN AÇIKLAMALAR

Türkiye’de "Fi, Çi, Pi" üçlemesiyle tanınan ve kitapları çok satanlar listesinde yer alan yazar Azra Kohen, İsrail’in Filistinlilere yönelik katliamlarıyla ilgili açıklamalarla tepki çekti. Sosyal medyada Refah konusunda neden açıklama yapmadığı sorgulanan Azra Kohen’in bir takipçisine verdiği yanıt, gündem yarattı.

Azra Kohen 30052024 2

AZRA KOHEN'DEN AKILLARA ZARAR PAYLAŞIM

Azra Kohen, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, Filistin ile ilgili söylemek istediklerini defalarca dile getirdiğini belirtti. Azra Kohen, "Kendi yavrusunu bombanın atılacağı megafonla üç saat önceden duyurulan ve bas bas çağırılan yere götürüp bombanın atılacağı yere oturtup köşeye geçip videosunu çekebilecek içerikte olan herkesin yok olmasını diliyorum" dedi. Azra Kohen’in insanlık dışı, akıllara zarar, çarpık, dezenformasyon dolu bu açıklaması, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı ve tepki topladı.

Azra Kohen 30052024 1

AZRA KOHEN KENDİNİ SAVUNDU

Açıklamasının infial yaratması üzerine Azra Kohen kendini savundu. Azra Kohen, "Ben Müslüman bir ailede doğmuş, büyümüşüm. Anne olduğum için bütün dünyadaki çocuklara dil, din, ırk ayrım etmeden zaten inanılmaz yüce duygular besleyen biriyim." iddiasında bulundu. Tepkisinin video çekebilmek için çocukların istismar edilmesine yönelik olduğunu savunan Azra Kohen, İsrail devletini affedilemez bulduğunu da ekleyerek günah çıkardı.

Azra Kohen 30052024

KİTAPLARI SATIŞTAN KALDIRILDI

Sosyal medyada Azra Kohen’e tepkiler büyürken, popüler online kitap alışveriş platformu Kitapyurdu, Azra Kohen'in kitaplarını satıştan kaldırdı.