İstanbul Adalet Sarayı'nda Zekeriya Tokur (36) isimli bir kişi 6'ncı kattan atlayarak intihar etti. Aile içi bir konu nedeniyle adliyeye getirilen Tokur'un tutukluluğuna karar verilmesinin ardından atladığı iddia edildi.  Olay, Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi D Blok'ta yaşandı. Aile içi bir mesele nedeniyle Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan Zekeriya Tokur, tutukluğuna karar verilmesinin ardından 6. kattan atladı. -2. katta mermer zemine düşen Tokur hayatını kaybetti.

Intihar 4 Haziran

ANNE VE KIZ KARDEŞİNE KARŞI YARALAMA SUÇUNDAN TUTUKLANMIŞ

Olayla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, "Annesine ve kız kardeşine karşı "Kasten yaralama" suçundan dolayı hakkında soruşturma yapılan ve tutuklamaya sevk edilen Z. T., Sulh Ceza Hakimliğindeki sorgusu ve tutuklanmasına karar verilmesini müteakip İstanbul Adalet Sarayı’nın Sulh Ceza Hakimliklerinin bulunduğu D2 Blok 6. katta bulunan koridorda korkulukların üzerinden atlayarak -2. katta bulunan zemine düşmesi sonucunda öldüğü" bilgisi verildi. 

SON İFADESİ EKRAN HABER'DE

Ekran Haber'e ulaşan bilgiye göre, intihar eden Zekeriya Tokur'un atlamadan önce verdiği ifadesinde, "Ablam beni itti, ben dokunmadım. Zaten ben evde yaşamıyorum, uzun süredir sokakta yaşıyorum. Eve gittiğime de pişman oldum. Bu da benim için son zaten. Evi yakacağımı söylemedim. Affınıza sığınıyorum" dediği öğrenildi.  İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliğinin tutuklama gerekçesinde, şikayetçi Ş.Tokur'a yaklaşmama kararına rağmen kararı ihlal ettiği gösterildi. 

Editör: Haber Merkezi