Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Atina seferini yapmak üzere hazırlanan uçakta, sahibinin elinden kaçan kedi kabinde dolaşmaya başladı. Ancak kafessiz ve biletsiz olarak uçağa bindirilen kedi, yolculuk öncesinde büyük bir skandala yol açtı. Uçak, kedinin varlığı nedeniyle pist başından geri dönerek park pozisyonuna geri döndü.

UÇAĞA KAÇAK BİNDİRİLMİŞ

Edinilen bilgilere göre, bir yolcu tarafından bilet ve rezervasyon yapılmadan uçağa kaçak olarak bindirilen kedinin kabinde dolaşması, kabin ekibinin dikkatini çekti ve durum hemen pilota bildirildi. Bunun üzerine pilot, İstanbul Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkezi ile iletişime geçerek uçağın park pozisyonuna geri döneceğini bildirdi. Uçak, sorunsuz bir şekilde park pozisyonuna dönerken, kedinin nasıl kafessiz ve biletsiz olarak uçağa girdiği de araştırılmaya başlandı.

YOLCU KARA LİSTEYE ALINDI

Olay sonucunda kediyle birlikte uçağa kaçak olarak binen yolcu ve kedi uçaktan indirildi. Yolcu, daha önce de benzer davranışlarda bulunduğu için Türk Hava Yolları tarafından kara liste prosedürü uygulanacak. THY'nin Atina seferi, yaşanan kedi olayı nedeniyle gecikmeli bir şekilde gerçekleşti.

Editör: Zeynep Baş