Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'da bu akşam başlayacak ve salı sabahına kadar sürecek yoğun kar yağışı konusunda vatandaşları uyardı. Bakan Özhaseki, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün hava tahmin raporlarını referans alarak, İstanbul'da yağmur ve yer yer kuvvetli kar yağışı beklendiğini dile getirdi.

bakan_ozhaseki_AA

Özhaseki, vatandaşları olası ulaşım aksamaları, buzlanma, don, rüzgar ve fırtına gibi hava koşullarına karşı tedbirli olmaya çağırdı. Özellikle çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuz durumlar konusunda dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Ege Denizi Firtina 28012024 Iha

EGE DENİZİ'NDE FIRTINA UYARISI

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Ege Denizi'nde beklenen fırtına ile ilgili vatandaşları uyardı. Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, Kuzey Ege'de 29 Ocak Pazartesi sabah saatlerinde başlayacak ve 31 Ocak Çarşamba gecesi etkisini kaybedecek olan kuzey ve kuzeydoğu yönünden esmesi beklenen 6 ila 10 kuvvetindeki fırtınaya dikkat çekti. Güney Ege'de ise 28 Ocak Pazar akşamından 31 Ocak Çarşamba sabahına kadar sürecek kuzey ve kuzeydoğu yönünden esmesi beklenen fırtına konusunda da uyarıda bulunuldu.

Açıklamada, fırtınanın deniz ulaşımında aksamalara yol açabileceği belirtilerek, özellikle denizcilerin ve ilgili tüm tarafların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği ifade edildi.

Editör: Mevlüt Peker