İstanbul Sultanbeyli'de polis ekipleri, ormanlık bir alanda yürüttükleri dron destekli denetimlerde başarılı bir uyuşturucu operasyonuna imza attı. Dronlarla yapılan detaylı taramalarda, ağaçlık bir alanda gömülü halde 18 kilo 265 gram ağırlığında uyuşturucu madde bulundu.

Pikachu Kaskli Uyusturucu Saticisi 13042024 Iha (2)

PİKACHU KASKLI MOTOSİKLETLİ SUÇÜSTÜ YAKALANDI

Operasyon kapsamında, Pikachu kaskı takmış bir motosiklet sürücüsü, uyuşturucuyu çantasına doldururken polis tarafından suçüstü yakalandı. Motosiklet sürücüsü, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Sultanbeyli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 6 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilen operasyon sırasında, Turgut Reis Mahallesi'ndeki ormanlık alanda yapılan denetim uçuşlarında tespit edilen doğal olmayan kabarıklıklar üzerine incelemeler derinleştirildi.

Pikachu Kaskli Uyusturucu Saticisi 13042024 Iha (1)

18 KİLO BONZAİ MADDESİ ELE GEÇİRİLDİ

Ekipler, vakumlanmış şeffaf poşetler içerisinde toplam 18 kilo 265 gram bonzai maddesini ele geçirdi. Operasyon sırasında alınan çevre güvenlik önlemleri ve yapılan detaylı araştırmalar sonucu, şüpheli şahısların yakalanmasına yönelik tedbirler alındı. Pikachu kasklı şüphelinin yakalanma anı, ağaçlık alana gelip uyuşturucuları topladığı sırada gerçekleşti.

Pikachu Kaskli Uyusturucu Saticisi 13042024 Iha (3)

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Şüpheli M.Ç.'nin yapılan sorgulamasında, benzer ve farklı suçlardan çok sayıda kaydının olduğu belirlendi. Şüphelinin üst aramasında uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği düşünülen 13 bin 500 TL nakit para ve 1 adet şeffaf poşet bulundu. 7 Mart 2024 tarihinde adli makamlara sevk edilen şüpheli, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti suçundan tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi. Bu operasyon, Sultanbeyli'deki uyuşturucu ile mücadelede önemli bir başarı olarak kaydedildi.

Pikachu Kaskli Uyusturucu Saticisi 13042024 Iha (4)

Pikachu Kaskli Uyusturucu Saticisi 13042024 Iha (5)

Editör: Mevlüt Peker