İstanbul'un kuzey kesimlerinde etkili olan kuvvetli yağış, Arnavutköy ve Başakşehir'de şiddetini artırdı. Bazı kesimlerde su baskınları oluşurken İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada 2 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. İstanbul sel felaketinde son durum nedir? Yağış devam edecek mi? İstanbul ne olacak?

İstanbul Sel Felaketi

İstanbul'da yaşanan sel felaketi, etkisini feci bir şekilde gösteren sağanak yağış sokakları göle çevirdi. Yaşanan sel felaketinde Başakşehir, Arnavutköy ve İkitelli en çok etkilenen bölgelerden oldu. Sağanak nedeniyle yollarda su birikintileri oluşurken araçlar ilerlemekte güçlük çekti. Birçok ev ve iş yerlerinde su baskını ihbarları üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Bölgeye, diğer ilçelerden de itfaiye araçları gönderildi. Yağış nedeniyle yollarda araçlar mahsur kaldı. İlerleyemeyen bazı sürücüler, emniyet şeridinde beklerken, bazı vatandaşlar araçlarını iterek kurtarmaya çalıştı.

Kentin kuzey kesimlerinde başlayan sağanak yağış Başakşehir, Arnavutköy ve Küçükçekmece ilçelerinde etkisini artırdı. Arnavutköy'de cadde ve sokaklar göle dönerken, Başakşehir’de Millet Kütüphanesi’nde bazı vatandaşlar su baskını nedeniyle mahsur kaldı. İstanbul Valiliği dün akşam İstanbul'un bazı ilçelerinde meydana gelen sel nedeniyle 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 12 kişinin ise yaralandığını açıkladı. Binlerce vatandaş sokaklarda ve evlerde sel felaketi ile mücadele etti. Birçok iş yeri selden etkilenerek milyonlarca zarara yol açtı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da konuya dair bilgi verdi; "İstanbul’da etkili olan yoğun yağış sebebiyle meydana gelen su taşkını olayında hayatını kaybedenlerin sayısı 2 olup olaydan etkilenenlerin sayısı 12’ye çıktı." ifadelerini kullandı.

İstanbul-sel-felaketi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise şu ifadeleri kullandı: ''Bu kadar büyük miktarda yağmur, derelerin de taşması ile iş yerlerin ve evlerin bodrum kesimlerinde su baskınlarına sebep oldu. Üzülerek ifade etmek isteriz ki biri yabancı uyruklu olmak üzere 2 vatandaşımız hayatını kaybetti. Arnavutköy'de 291 konut su baskınından etkilendi''

İstanbul'da Hava Nasıl Olacak?

Yağışların bu akşam ve gece saatlerinde İstanbul'un kuzey kesimlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz kıyı illerinin iç kesimleri ile Rize ve Düzce çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, İç Ege, Kırklareli, Aydın, Isparta ve Eskişehir çevreleri ile Edirne'nin doğu, Tekirdağ'ın kuzey, İzmir'in güney ve doğu, Ankara'nın kuzey ve batı çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. MGM İstanbul için "Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı" yorumunda bulundu.