İstanbul, Afrika kıtasından yükselen toz bulutlarının etkisi altına girdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün önceden yapmış olduğu uyarılar sonrasında, şehir genelinde gece saatlerinde başlayan yağışlar, çamur yağmuruna dönüştü. Bu doğa olayı sebebiyle şehrin birçok ilçesinde otomobiller çamur içinde kaldı.

Istanbul Camur Yagmuru 18042024 Iha (2)

VATANDAŞLAR SABAH ÇAMURLA KARŞILAŞTI

İstanbul'da gece boyunca devam eden ve sabah saatlerine kadar etkisini sürdüren çamur yağmuru, sabah işe gitmek veya günlük işlerini yapmak için dışarı çıkan vatandaşları şaşırttı. Araçları üzerinde yoğun çamur kalıntıları ile karşılaşan İstanbullular, bu durum karşısında hem şaşkınlık hem de zorluk yaşadı.

Istanbul Camur Yagmuru 18042024 Iha (3)

YURDAKUL: KENDİM YIKIYORUM

Çamur yağmuru hakkında konuşan yerel sakinlerden Şevket Yurdakul, yaşananları; "Hava şartlarından dolayı yağmurla beraber çamurlu bir ortamdayız. Arabaların üstü yağmur nedeniyle böyle oldu. Yağmurla gelen çamur bu hale getirdi. Bir daha yağsın, ben aracımı kovayla kendim yıkıyorum." sözleriyle özetledi.

Istanbul Camur Yagmuru 18042024 Iha (4)

METEOROLOJİ'DEN UYARI DEVAM EDİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, benzer doğa olaylarının mevsimsel etkiler nedeniyle tekrar yaşanabileceği konusunda uyarılarda bulunmaya devam ediyor. Vatandaşların, bu tür durumlara karşı dikkatli ve hazırlıklı olmaları gerektiğini hatırlatıyor.

Istanbul Camur Yagmuru 18042024 Iha (5)

Istanbul Camur Yagmuru 18042024 Iha (6)

Editör: Mevlüt Peker