Fransa ve Hollanda tarafından çıkarılan İnterpol Kırmızı Bülteni ve Acil Yakalama Mesajı ile aranan suçlular, İstanbul'da düzenlenen operasyonlarla yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, ulusal ve uluslararası organize suç örgütlerine, zehir tacirlerine ve çetelere karşı kararlılıkla mücadele edildiğini vurguladı.

Kirmizi Bulten 2 Uluslararasi Suclu 23052024 (1)

SEAD DEDEIC YAKALANDI

Karadağ uyruklu Sead Dedeic, Fransa tarafından "Uyuşturucu Madde Ticareti, Kaçakçılık ve Karapara Aklama" suçlarından arananlar listesinde yer alıyordu. 28 Şubat 2024 tarihinde Edirne İpsala Kara Hudut Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapan Dedeic hakkında, 2024 yılı Nisan ayında İnterpol Kırmızı Bülteni yayınlanmıştı. Düzenlenen operasyonla Dedeic yakalandı.

Kirmizi Bulten 2 Uluslararasi Suclu 23052024 (2)

MARCIANO EUGENE RUIMWIJK YAKALANDI

Hollanda uyruklu Marciano Eugene Ruimwijk ise Hollanda'nın Capelle bölgesinde "Uyuşturucu Madde Ticareti ve Ateşli Silahlar" suçlarından arananlar arasındaydı. Hakkındaki Kırmızı Difüzyon mesajı 2024 yılı Nisan ayında yayınlanan Ruimwijk, ülkemize giriş yaparken yakalandı.

Kirmizi Bulten 2 Uluslararasi Suclu 23052024 (3)

BAKAN YERLİKAYA'DAN TEBRİK

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ve Göçmen Kaçakçılığı ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüklerinin müşterek çalışmaları sonucu yakalanan bu iki uluslararası suçlu hakkında açıklama yapan Bakan Yerlikaya, kahraman polisleri tebrik etti. "Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle." ifadelerini kullandı.

Kirmizi Bulten 2 Uluslararasi Suclu 23052024 (4)

KARARLI MÜCADELE VURGUSU

Bakan Yerlikaya, açıklamasında, hangi büyüklükte olursa olsun, hangi bülten ile aranırsa aransın, halkın huzurunu kaçıran ulusal ve uluslararası organize suç örgütlerine, zehir tacirlerine ve çetelere nefes aldırmayacaklarını belirtti.

Kirmizi Bulten 2 Uluslararasi Suclu 23052024 (5)

TÜRKİYE'NİN HUZURU

Bu operasyonlar, Türkiye'nin uluslararası suçlarla mücadelede ne denli kararlı olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Halkın huzur ve güvenliğini sağlamak için yürütülen çalışmaların devam edeceği belirtildi.

Editör: Mevlüt Peker