Ekol Haber'den Dilek Yaman Demir'in haberine göre, 48 yaşındaki İran uyruklu Nilüfer G. isimli İş kadını, İstanbul Kağıthane’de ikamet ediyordu. İddiaya göre ithalat ve ihracat işleri yapam bir firmanın sahibi olan genç kadının ikametinin önüne, 2 Kasım günü saat 10 sularında beyaz renkli ticari marka bir araç geldi. Dört erkek şüpheli bir kaç dakika sonra araç içinden inerek, kadına ait ikamete yöneldi. 

KASAYI BOŞ ARAZİYE ATTILAR

Evde kimsenin olmadığı bir anda içeri giren şüpheliler, evdeki kasayı alarak ikametten çıktı ve aynı araçla olay yerinden ayrıldı. Eve geldiğinde soyulduğunu anlayan kadın, polis merkezine giderek şikayetçi oldu. Yine iddiaya göre, kadının evinden çalınan kasanın içinde 500 bin lira değerinde altın ziynet eşyası, içerisinde 907.000 bin dolar nakit para, 130 bin Euro nakit para, 2 adet cep telefonu, 1 adet dizüstü bilgisayar, 1 adet tablet çalındı. Yaklaşık 40 milyon lira zararı olduğunu beyan eden kadının ihbarı sonrası, olayla ilgili inceleme yapıldı. Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği görevlileri, olay günü ikamete gelen 54 K. ..0 plaka numaralı beyaz renkli aracı tespit etti. 

HIRSIZLARIN KİMLİKLERİ TESPİT EDİLDİ 

Söz konusu plakanın O.T. isimli bir kişiye ait olduğu fakat plakanın başka bir araçta kullanıldığı belirlendi. Olaydan bir kaç gün sonra kadına ait kasa, öğle saatlerinde Pirinçci köyü yakınlarında bir arazide atıl vaziyette bulundu. Kasa üzerinde yapılan incelemede, herhangi bir parmak izine rastlanılmadı. Aracın içindeki diğer şüphelilerin kimlikleri de tespit edildi ve 4 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden F.S.’nin mağdur kadının şoförü olduğu belirlendi. Olaya adı karışan M.B., R.K.,ve A.İ., adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, kadının evine giren 4 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Editör: Ozan Barış Erim