Ekol Haber'den Dilek Yaman Demir'in haberine göre; Olay, 14 Kasım günü İstanbul Fatih’te bir otelde yaşandı. İddiaya göre, Yasin Musa Ahmet, 3 gün önce eşiyle İngiltere’den İstanbul’a geldi. Mevlanakapı’da bir otele giden İngiltere vatandaşı çift, 111 numaralı odaya yerleşti. Çiftin odasından dün saat 12.30 sıralarında gelen bağırışma sesleri duyuldu. Aynı gün Ahmet, hazırladığı bavulla taksiye biinerek otelden ayrıldı. Bir süre sonra görevliler odaya yöneldi. İçeriye girenler, bir kadını kanlar içerisinde yerde yatar halde buldu. Durum hemen polis ve sağlık ekiplerine bildirildi.

TORNAVİDAYI 41 KEZ KARISININ BEDENİNE SAPLADI

Otele giden sağlık ekipleri, boğazında ve vücudunda çok sayıda kesi yarası bulunan kadının hayatını kaybettiğini tespit etti. Polis olayla ilgili inceleme başlattı. Öldürülen kadının İngiltere vatandaşı Ayan Mohamed Dhoba olduğu belirlendi. Vücudunda 41 ayrı derin kesi yarası bulunan kadının, tornavida ile öldürüldüğü anlaşıldı. 

ÖLDÜRECEĞİM İ ŞİMŞEK ÇAKAR GİBİ AKLIMA DÜŞTÜ

Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında Ayan Mohamed Dhoba’nın katil zanlısı Yasin Musa Ahmet, İstanbul Şişli’de gözaltına alındı. Eşini öldürdüğü kabul eden gencin ifadesine başvuruldu. Ahmet, ‘İngiltere’de yazılım mühendisliği okumaktayım. Eşimle imam nikahlı evliydik. Ailelerimiz çok yakındır. 11 Kasım günü İstanbul’a geldik. 13 Kasım gecesi uyku tutmadı. İstanbul’a geldiğimizden beri uyumakta güçlük çekiyordum. 14 Kasım sabahı şimşek çakmış gibi eşimi öldüreceğimi düşünmeye başladım. Aniden saldırıya uğradığımı hissettim. Kim saldırdı hatırlamıyorum. Gözlerimi açtığımda eşim kanlar içinde yatıyordu. Panikledim odanın içinde koşturmaya başladım. Sonra taksiye binerek polis merkezine gitmek istedim. Taksiciye ne dediğimi hatırlamıyorum. Polis çevirmesine takıldık ve o sırada ben polise bir şey oldu diyerek cebimdeki anahtarı verdim. Odada eşimle benden başka kimse yoktu. Ellerim kanlı olduğu için yıkayıp odadan çıktım. Eşimi ben öldürmedim. Tornavidayı da görmedim. Eğer yaptıysam da kendimde değildim. Ben 4 yıldır tedavi görüyorum’ diyerek kendisini savundu. 

AKIL SAĞLIĞINA BAKILACAK

Turist Yasin Musa Ahmet ifadesinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hakkında yürütülen soruşturma sonunda, ‘Eşini kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis istemiyle dava açıldı. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada heyet, şahsın akıl sağlığının yerinde olup olmadığının tespiti için Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesine karar verdi.

Editör: Ceyda Bıyıklıoğlu