Mağdurları yaklaşık 150 milyon lira dolandırdıkları iddiasıyla tutuklanarak cezaevine konulan sosyal medya fenomeni Kıvanç Talu ve eşi Beril'in adli ifadeleri ortaya çıktı. 

Fenomen Kivanc Talu Beril Talu 09012024 Dha 1

TALU ÇİFTİNİN MAHKEME İFADELERİ ORTAYA ÇIKTI

Kıvanç Talu, hakime verdiği ifadede, son zamanlarda kayınpederinin adına kayıtlı bir Porsche de dahil olmak üzere kişisel ve şirket varlıklarının satışına ve önemli borçların birikmesine yol açan bir düşüş sarmalını kabul etti.

Fenomen Kivanc Talu Beril Talu 09012024 Dha 3

DAVANIN ARKA PLANI

Talu çifti, yaklaşık 150 milyon lira ile kaçtıkları iddiasıyla Türkiye'ye döndükten sonra yakalandı. Çift, ticari faaliyet sırasında dolandırıcılık suçlamasıyla Anadolu Adliyesi'nde hâkim karşısına çıktı.

Fenomen Kivanc Talu Beril Talu 09012024 Dha 2

"ÇOCUĞUMUZ ÜZERİNDEN TEHDİT EDİLDİK"

Adli duruşma sırasında Beril Talu kazançlarını aylık 60.000 lira olarak belirtti. Önceki şirketlerinden ayrılmalarının ardından yaşadıkları mali krizi ve sonrasında karşılaştıkları tehditleri anlattı. Çift, varlıklarını satmak ve kredi almak zorunda kaldıklarını, sonunda alacaklıların çocuklarına yönelik tehditlerine maruz kaldıklarını belirtti.

Fenomen Kivanc Talu Beril Talu 09012024 Dha 5

"İMKANSIZ FAİZ ORANLARI "

Beril Talu, güvenlik kaygıları nedeniyle Gürcistan'a kaçma kararı aldıklarını da açıkladı. Ayrılmalarının ardından yalan haberler ve suçlamaların arttığını belirten Beril Talu, alacaklıların fahiş faiz oranları talep etmesiyle içinden çıkılamaz bir durum yaşadıklarını ifade etti.

Fenomen Kivanc Talu Beril Talu 09012024 Dha 6

"BORCU BORÇLA ÖDEMEYE ÇALIŞMAK "

Aylık 40.000 lira gelir beyan eden Kıvanç Talu ise, artan borçlarla mücadelesini ve ekonomik zorlukların ortasında projelerini sürdürmek için sert önlemler aldıklarını anlattı. Kıvanç Talu, işlerini ayakta tutabilmek için çaresizce kişisel varlıklarını satmaya ve daha fazla borçlanmaya başvurduklarını dile getirdi. Kıvanç Talu, borçları kapatmak için Porsche ve teknelerini sattıklarını söyledi.

Fenomen Kivanc Talu Beril Talu 09012024 Dha 4

"ANAPARAYI ÖDEDİ AMA FAİZİ KARŞILAYAMADI "

Kıvanç Talu ayrıca anaparayı ödeyebildikleri ancak talep edilen yüksek faiz oranlarından bunaldıkları durumları da ayrıntılı olarak anlattı. Çiftin Türkiye'yi terk etme kararında dolandırma niyetinden ziyade ailelerinin güvenliğinden duydukları korkunun etkili olduğunu savundu.

Fenomen Kivanc Talu Beril Talu 09012024 Iha 1

Fenomen Kivanc Talu Beril Talu 09012024 Iha 4

Editör: Mevlüt Peker