İstanbul Sarıyer'de yer alan Santa Maria İtalyan Kilisesi'nde geçtiğimiz Pazar günü ayin sırasında yaşanan silahlı saldırıda 52 yaşındaki Tuncer Cihan yaşamını yitirdi. Kar maskeli ve silahlı iki saldırganın gerçekleştirdiği saldırı sonucu ağır yaralanan Tuncer Cihan, hastanede hayat mücadelesini kaybetti. Ortaya çıkan görüntülerde iki saldırganın kiliseye girme hazırlığı yaptığı sırada arkalarından Tuncer Cihan’ın geldiği, saldırganların, kiliseye girmesi için Tuncer Cihan’a yol verdiği görülüyordu.

Sariyer Santa Maria Kilisesi 29012024 Iha3

SALDIRGANLAR YAKALANDI: EMNİYETTEKİ GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin titiz çalışması sonucunda, Tacikistan uyruklu A.K. ve Rusya uyruklu D.T. isimli iki şüpheli, saldırının faili olarak tespit edildi. Yapılan operasyonlar sonucunda toplam 51 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan 30 kişiden fazla şüphelinin sorguları devam ederken, Rus ve Tacikistan kökenli iki ana şüphelinin emniyette çekilen fotoğrafları ortaya çıktı.

Santa Maria Kilisesi Saldirganlar 31012024 Aa

EŞKAL DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN SAKALLARINI KESTİ

Soruşturma kapsamında elde edilen bilgilere göre, saldırıyı gerçekleştiren Rus uyruklu D.T.'nin olay sonrası sakallarını keserek eşkal değişikliğine gitmiş olduğu anlaşıldı. Bu değişiklikle beraber şüphelinin tanınmamayı amaçladığı değerlendirildi. Kilise saldırısında Tuncer Cihan’ı öldüren kurşunun Rusya uyruklu D.T.’nin silahından çıktığı tespit edilmişti. Tacikistan uyruklu A.K.’nin ise daha büyük katliam yapmaya çalıştığı ancak silahının tutukluk yapması sebebiyle bunu gerçekleştiremediği görüntülerde yer alıyordu. Saldırı sırasında silah doğrultulanlar arasında kilisenin rahibi ile Polonya’nın büyükelçisi de yer alıyordu.

Santa Maria Kilisesi Saldirganlar 31012024 Aa1

Santa Maria Kilisesi Saldirganlar 31012024

Editör: Mevlüt Peker