İstanbul'un kalbi İstiklal Caddesi'nde yaşanan ve ülkeyi derinden sarsan bombalı terör saldırısının faillerinden Ahlam Albashır'ın da aralarında bulunduğu 36 sanık hakkında yargı süreci devam ediyor. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada savcılık, Ahlam Albashır için 7 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 3009 yıla kadar hapis cezası talebinde bulundu.

Istiklal Caddesi Bombaci Ahlam Albashir 12022024 1

Istiklal Caddesi Saldirisi 12022024 6

SANIĞIN VİCDAN AZABINA SAVCIDAN TEPKİ

Savunma sırasında Ahlam Albashır, "Vefat eden insanlardan dolayı geceleri uyuyamıyorum. Ben yetimim, kimsenin yetim olmasını istemezdim. İdam verseniz de itiraz etmeyeceğim" ifadelerini kullanarak pişmanlığını dile getirdi. Bu ifadelere karşılık duruşma savcısı, "Yetim bıraktığı çocukların günahı boynuna olsun, vicdanı varsa zaten uyuyamazsın" diyerek tepki gösterdi.

Istiklal Caddesi Saldirisi 12022024 5

NE OLMUŞTU?

13 Kasım 2022 Pazar günü, İstanbul'un gözde yürüyüş yolu İstiklal Caddesi'nde bombalı bir terör saldırısı gerçekleşmiş, bu menfur olay sonucunda 6 kişi hayatını kaybederken, 99 kişi yaralanmıştı. Saldırının ardından başlatılan soruşturma kapsamında, YPG/PYD terör örgütünün özel istihbarat elemanı olduğu iddia edilen Ahlam Albashır dahil olmak üzere birçok şüpheli gözaltına alınmıştı.

Istiklal Caddesi Saldirisi 12022024 4

MÜTALAADA AĞIR SUÇLAMALAR

Cumhuriyet Savcısı, mütalaasında Ahlam Albashır'ın terör örgütü adına Türkiye'de kaos ve kargaşa oluşturmak amacıyla eğitildiğini ve patlayıcı malzeme ile ülkeye gönderildiğini belirtti. Ayrıca, patlayıcıyı hazırlama ve eylem planlarında soğukkanlılıkla hareket ettiği, eylemin sansasyonel etki yaratmak üzere tasarlandığı ifade edildi.

Istiklal Caddesi Saldirisi 12022024 3

TAHLİYE VE TUTUKLULUK KARARLARI

Mahkeme, 3 sanığın tahliyesine karar verirken, Albashır dahil olmak üzere diğer sanıkların tutukluluk hallerinin devamına hükmetti. Ayrıca, duruşma için sanık ve avukatlarına savunma hazırlamaları için süre verildi ve duruşma ertelendi.

Istiklal Caddesi Saldirisi 12022024 2

Istiklal Caddesi Saldirisi 12022024 1

Editör: Mevlüt Peker