İSTANBUL (AA) - İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Buğra Kavuncu, seçim çalışmaları kapsamında Güngören'de ziyaretlerde bulundu.

İlk olarak Haznedar Mahallesi'ndeki bir iş yerlerini gezen Kavuncu, esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti. Kavuncu, daha sonra Anadolu Engellileri Birleştirme Derneği ile Güngören Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odasına ziyarette bulundu.

Ziyaretlerin ardından Tozkoparan Mahallesi'ne geçen Kavuncu, burada kentsel dönüşüm mağdurlarıyla bir araya geldi. Vatandaşların sorunlarını dinleyen Kavuncu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yaklaşık 7 bin 800 daire sahibinin kentsel dönüşüme giren evlerden dolayı ciddi bir mağduriyet yaşadığını söyledi.

İstanbul'un ana meselesinin hiç değişmediğine dikkati çeken Kavuncu, "Kentsel dönüşüm, trafik, otopark ve geçici koruma kapsamında veya düzensiz göçle gelen sığınmacılar şehrimizin ana problemleri. Bunlarla ilgili çözüm önerilerimizi de kamuoyuyla paylaşacağız." ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenleri rahmetle anan Kavuncu, depremle ilgili farkındalığın önemine vurgu yaptı.

İstanbul'da depreme yönelik ciddi çalışmalarının olduğunu söyleyen Kavuncu, şöyle devam etti:

"Deprem tek bir konunun çözülmesiyle hallolacak bir mesele değil, bütüncül bir yaklaşım gerektiriyor. İstanbul'un neresine gidersek gidelim deprem bir risk ve bir gerçek. Önümüzdeki 5 yıl içinde deprem olma ihtimali yüzde 70-80, belki 90. Bugünkü İstanbul'un bu haliyle yani yüz binlerce riskli konut ve yapıyla, otopark problemi çözülmemiş yani yolların iki şeridinin de araçlarla kaplandığı, trafiğin de henüz çözülemediği bir kentte bizi maalesef çok ciddi bir felaket bekliyor."

Kavuncu, daha sonra Güngören'deki bir kafede muhtarlar, sivil toplum kuruluşu üyeleri ve kanaat önderleri ile bir araya geldi.

Kavuncu'ya ziyaretlerinde İYİ Parti Güngören Belediye Başkan adayı Pelin Sellitepe Turan, İYİ Parti İl Başkanı Yücel Coşkun ve çok sayıda partili eşlik etti.

Kaynak: aa