İYİ Parti'nin Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı, emekli hakim Ahmet Zeki Üçok görevden alındı.

CHP İLE İTTİFAKI SAVUNUYORDU

CNN Türk'te yer alan habere göre; yaklaşan yerel seçimlerde CHP ile ittifak yapılmasını savunan Üçok'un parti içinde anketleri değerlendirirken 'CHP ile ittifak yapmazsak birçok şehir AK Parti'ye geçer' dediği iddia edildi. 

HARİTALI SUNUM ELEŞTİRİSİNE SİTEM ETMİŞTİ

Partinin CHP’yle işbirliği yapması durumunda seçim olasılıklarını haritalı sunumla Akşener'e anlattığını belirten Üçok, "Kendisi de bana bu sunumu GİK’te yapmamı söylemişti. Ancak GİK toplantısında sadece sözlü anlatım yapmamı ve haritalı sunumdan vazgeçmemi istedi." demişti. Haritalı çalışmaları aylardır yaptığını ve bunun bilinmiyormuş gibi GİK sonrası yakışıksız eleştirilere neden olduğunu belirten Üçok, "Bu, böyle olmaz. Böyle olmamalıydı” siteminde bulunmuştu

İL İL İLÇE İLÇE SEÇİM BAŞARI YAPMIŞTI

İYİ Parti'de geçtiğimiz günlerde toplanan ve yerel seçimlerde işbirliğine 'ret' kararı çıkan GİK öncesinde Başkanlık Divanı üyelerinden hukukçu Ahmet Zeki Üçok iki farklı harita üzerinden yerel seçim sunumu yapmıştı. Buna göre, işbirliği olmadığı takdirde İYİ Parti sadece 1 ilçede, CHP ise 4 il ve 131 ilçede başarı sağlıyordu. İşbirliği olursa İYİ Parti 7, CHP ise 18 ilde belediye başkanlığı kazanıyordu.

7 PARTİLİYE İHRAÇ İSTEMİ

Öte yandan dün de CHP ile ittifaka sıcak baktığı gerekçesiyle İYİ Parti lideri Meral Akşener tarafından istifası istenen İBB Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, bir grup partili tarafında  yeniden başkanvekili seçilmişti. Parti içindeki restleşme sonrası İYİ Parti, 7 vekilin ihracına karar vermişti. 

AHMET ZEKİ ÜÇOK KİMDİR?

9 Nisan 1961 yılında Bursa'da doğan Üçok Hava Kuvveti Komutanlığı Askeri Mahkemesi üye ve başkanlığı, Diyarbakır Hava Kuvvetleri Komutanlığı Başsavcılığı görevlerinde bulundu. Üçok, 2022 yılında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in danışmanlığına getirildi.

Editör: Şeyda Karaca