Ekran Haber'in özel haberine göre, yaklaşan yerel seçimler öncesinde CHP ve İYİ Parti arasında ittifak ihtimalinin olduğu öğrenildi. Edinilen bilgilere göre, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in iki büyükşehirde ittifak yapmak için görüştü. Son olarak Özel, geçtiğimiz hafta ablası Mualla Özen’i kaybeden Akşener’e yaptığı taziye ziyaretinde, Balıkesir için verilen destek sözünü hatırlattı.

AHMET AKIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI'NA HAZIRLANIYOR

Ahmet Akın - CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı

ÜÇ SEÇİM BÖLGESİNDE İŞ BİRLİĞİ

CHP Genel Başkan Özgür Özel’in yapılan görüşmeler ile ilgili Parti Meclisi üyelerine bilgi verdiği ve söz konusu iki büyükşehirde olası bir iş birliği ihtimalinin olduğunu söylediği öğrenildi. Özel, PM'de yaptığı konuşmada Akşener'e yaptığı taziye ziyaretini işaret ederek, “Balıkesir Büyükşehir Başkan adayımız Ahmet Akın sizden randevu istiyor ama iki aydır alamıyor’ dedim. Akşener, Ahmet Akın’a destek sözü vermişti. Kendisine bu sözü hatırlattım. Akşener de, ‘Evet hatırlıyorum. Bu yüzden randevu vermiyorum’ dedi” ifadelerini kullandı. Öte yandan İYİ Parti'nin de Balıkesir’de CHP adayının desteklemesi karşılığında Ordu’da ve Balıkesir’in Susurluk ilçesinde destek istediğini belirten Özel, söz konusu seçim bölgelerinde iş birliği ihtimalinin olduğunu aktardı. 

Enver Yılmaz Ordu'ya Geliyor - Hayat Gazetesi Ordu

Enver Yılmaz - İYİ Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı

ANLAŞMA SAĞLANIRSA ADAYLAR GERİ ÇEKİLECEK

CHP, Balıkesir’de Ahmet Akın’ı, İYİ Parti de Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez’i aday göstermişti. Ordu'da da İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak, AK Parti’den transfer edilen eski Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ı aday göstermiş, CHP de bugünkü MYK toplantısında Ordu için Zekai Sana’nın aday gösterilmesi kararını almıştı. İş birliğinin sağlanması durumunda İYİ Parti, Turhan Çömez'in adaylığını geri çekerek Balıkesir'de CHP'yi destekleyecek. CHP de Ordu’da Zekai Sana’nın adaylığını, Susurluk’ta da Hakan Yıldırım Semizel’in adaylığını geri çekerek, İYİ Parti’nin adaylarını destekleme kararı alacak.

Editör: Ozan Barış Erim