İYİ Parti Genel Merkezi’nde gerçekleşen aday toplantısı sırasında teşkilat üyeleri arasında tartışma yaşandı. Genel Başkan Meral Akşener’in de katıldığı aday tanıtım toplantısı sırasında, Etimesgut için Hilmi Özer'i açıklaması, teşkilat üyeleri tarafından büyük tepki çekti. Meral Akşener protesto gösterileri ve yaşananların ardından, İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yener Yıldırım'ı görevden aldı.

TARTIŞMA SONRASI GÖREVDEN ALDI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, protesto gösterileri ve yaşananların ardından, İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yener Yıldırım’ı görevden aldı.

İSTİFA SESLERİ YÜKSELDİ

Teşkilat üyeleri, genel merkezde İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Kürşat Zorlu ve Burak Akburak'ı istifaya davet etti.

Iyi Partide Etimesgut Gerginligi Ankara Il Baskani Gorevden Alindi 14Subat2024

MERAL AKŞENER'DEN CHP'YE TEPKİ

Akşener, partisinin TBMM Grup Toplantısında yaptığı konuşmada ise Erzincan İliç'teki maden ocağında meydana gelen toprak kayması ile Antalya'daki sel baskınını anımsatarak, geçmiş olsun dileğinde bulundu. Akşener'in gündeminde 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde Hatay'daki protesto gösterisi de vardı.6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde Hatay'da düzenlenen anma etkinliğinde hem iktidar hem muhalefetten isimlerin vatandaşların tepkisiyle karşılaştığını belirten Akşener, "Ana Muhalefet'ten de gösterilen tepkiyi hazmedemeyenler çıkıp dediler ki; 'Protestocuların, kim olduğunu biliyoruz.' Hatta tek tek saymış olsalar gerek, sonra bir de ekleme yapıp, '100 protesto yaşandıysa, 99'u hükümete yönelikti' dediler. Demokrasi havarilerine bak sen. Sansürden sonra bunu da görmüş olduk. Hadi biz rakibiz; ama bunlar sadece bizim eleştirilerimizi değil, artık milletin eleştirilerini de kabul edemez olmuşlar. Bir yandan vatandaştan tepki görünce 'marjinaller' diyenleri kınayacaksınız; ama o tepki size gelince dönüp vatandaşa 'biz onları biliyoruz' diye parmak sallayacaksınız. Yok öyle yağma. Buradan açıkça ilan ediyorum. Bizim için 'Çadır yok' diyen depremzedelere 'tasmalı' diyen meczup yandaşlar ile kendilerine oy gelmediği için yapılan yardımları haram eden vicdansız yoldaşların arasında hiçbir fark yoktur" diye konuştu.

Iyi Partide Etimesgut Gerginligi Ankara Il Baskani Gorevden Alindi14Subat2024 1

HIÇKIRA HIÇKIRA AĞLADI

İYİ Parti Grup Toplantısında açıklamalarda bulunan Genel Başkan Meral Akşener, Erzincan'da yaşanan maden faciası ile ilgili konuştu. Telefonundan şarkı açıp, salondakilere dinleten Akşener, kürsüde hıçkıra hıçkıra ağladı. Gözyaşlarını tutamayan İYİ Parti Genel Başkanı'nın bu hali toplantıya damga vurdu. 

Editör: Hakan Mutlu