Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Birinci Dairesi'nin, 3 bin 36 adli ve 387 idari hakim ve savcıyı kapsayan adli ve idari yargı ana kararnamesi, geçtiğimiz gün yayımlanmıştı. Buna göre, Adıyaman, Ağrı, Aydın, Bingöl, Denizli, Elazığ, Giresun, Hatay, Isparta, İzmir, Kahramanmaraş, Malatya, Manisa, Mardin, Muş, Niğde, Şırnak, Trabzon, Uşak ve Van ile 38 ilçenin Cumhuriyet başsavcıları değişti.

İLK EKRAN HABER DUYURMUŞTU

İstanbul ve Ankara'da görev değişikliği yaşanmazken İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fahri Mutlu Tosun, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na atandı. Tosun'un yerine geldiği Mustafa Öztürk ise Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı'na atandı. Tosun'un atamasını kararname henüz yayımlanmadan önce Ekran Haber duyurmuştu.

izmir adalet sarayi

YAPISAL SORUNLARI ÇÖZECEK Mİ?

Çağlayan'daki Adalet Sarayı'nda aynı zamanda Basın Sözcüsü de olan Tosun, özellikle pandemi döneminde ve normalleşme sürecindeki çalışmalarla yakından ilgilenmiş ve kamuoyundan da takdir almıştı. Tosun'un yeni görev yeri İzmir Adliyesi'nde ise daha önce yaşanan depremden dolayı bazı sıkıntıların yaşandığıifade edilmişti. Tosun'un ise henüz tam anlamıyla çözülemeyen yapısal sorunlarla ilgili ne tür adımlar atacağı merak konusu oldu.

Editör: Site Yönetim