Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde ileri tarihli EFT işlemi yaparak vatandaşlardan koyun satın alan dolandırıcılar, işlem sonrası EFT'yi iptal ederek kayıplara karıştı. Ancak jandarma ekipleri, bu dolandırıcıları kısa sürede yakalayarak adalet önüne çıkardı.

Balikesir Jandarma Eft Dolandırıciligi 28032024 (6)

PAZARLIK SONUCU ANLAŞMA

H.G., C.M. ve K.C. isimli dolandırıcılar, Burhaniye'nin Kırtık köyünde Şenol E. adlı bir vatandaşla 35 koyunun satışı için pazarlık yaptı. İlk başta anlaşma sağlanamayan taraflar, sonunda 35 koyun için 400 bin Türk lirasına anlaştılar.

SAHTE DEKONT İLE ALDATMA

Koyunları teslim alan dolandırıcılar, ödeme için Şenol E.'den IBAN numarası istedi. Daha sonra Şenol E.'ye sahte olduğu değerlendirilen bir dekont göndererek parayı ödediklerini iddia ettiler. Ancak Şenol E., bankaya giderek parayı kontrol ettiğinde hesabına para yatırılmadığını öğrendi.

Balikesir Jandarma Eft Dolandırıciligi 28032024 (4)

JANDARMA MÜDAHALESİ

Şenol E.'nin dolandırıldığı haberini alan Burhaniye İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, çalışmalarını hızlandırdı. Teknik takip ve saha çalışmaları sonucunda dolandırıcılar ve çalınan koyunlar kısa sürede bulundu.

Balikesir Jandarma Eft Dolandırıciligi 28032024 (5)

TUTUKLAMA VE KOYUNLARIN SAHİBİNE TESLİM

H.G., C.M. ve K.C. adlı dolandırıcılar, gözaltına alındıktan sonra çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Koyunlar ise sahibine teslim edildi. Bu olay, ileri tarihli EFT talimatıyla yapılan dolandırıcılık yönteminin risklerini bir kez daha gündeme getirdi.

Editör: Mevlüt Peker