Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası her yıl düzenli olarak mayıs ayının ilk haftasında kutlanıyor. Trafik Haftası çerçevesinde Jandarma ekipleri mobil trafik aracı ile Ankara’da öğrencilere eğitim verildi. Jandarma ekipleri minik öğrencileri hem eğlendirdi hem de de hafızalarında yer edecek bir eğitim gerçekleştirdi. Eğitim etkinliğinde Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin de yer alarak, aileler ve öğrencilerle bir araya geldi. 

Jandarma Trafik Egitimi2

"HAYATLA YARIŞILMAZ" MOTTOSU 

Öğrencilere emniyet kemerinden aşırı hız ve beraberinde yaşanacak olumsuzluklara kadar her şey anlatıldı. Yaya geçidi ve yayaların trafikteki sorumlulukları gibi konularda da eğitimler veren trafik jandarması ekipleri, “Hayatla yarışılmaz” mottosuyla birçok alanda öğrencilere trafik bilinci aşıladı.

Jandarma Trafik Egitimi4

JANDARMA GENEL KOMUTANI ORGENERAL ARİF ÇETİN DE EĞİTİME KATILDI

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin de eğitime katılarak öğrencilere eşlik etti. Orgeneral Çetin, ekiplerle birlikte öğrenci ve velilerle trafik kuralları konusunda sohbet etti.

Jandarma Trafik Egitimi8

VR GÖZLÜĞÜ İLE CANLANDIRMA

Ayrıca kurulan VR stantı ile öğrencilere uygulamalı görsel eğitim verildi. VR gözlüğü ile trafik eğitimi alan öğrenciler trafikte eğitimin bilincini daha iyi kavradı. Çocuklara trafik eğitimi ile ilgili kitaplar dağıtıldı. Jandarma Genel Komutanlığına bağlı İl Jandarma ekiplerinin Türkiye'nin her ilinde trafik eğitimi faaliyetleri ise devam ediyor. 

Jandarma Trafik Egitimi6

Editör: Halide Tonga