Aksaray'da ehliyet sınavında teknolojik cihazlar kullanarak kopya çeken bir kursiyer ve iki yardımcısı jandarma tarafından gözaltına alındı. Aksaray İl Jandarma Komutanlığı, Eskil ilçesindeki bir e-sınav merkezinde düzenlenecek sürücü belgesi sınavında usulsüzlük yapılacağına dair bir ihbar aldı. İhbar üzerine şüpheli R.A'nın sınavda başarısız olan M.E. adlı kursiyere ses ve görüntü aktaran cihazlarla yardım edeceği bilgisine ulaşıldı.

TEKNİK VE FİZİKİ TAKİP SONUCU YAKALANDI

Jandarma ekipleri, teknik ve fiziki takip sonucunda R.A.'nın M.E. için özel elektronik düzenekler yerleştirilmiş kıyafetler hazırladığını tespit etti. Sınav günü düzenlenen operasyonla M.E., R.A. ve ona yardım eden bir diğer şüpheli Ş.E. gözaltına alındı.

ÇOK SAYIDA TEKNOLOJİK CİHAZ ELE GEÇİRİLDİ

Operasyonda jandarma ekipleri, şüphelilerin üzerinde ve araçlarında yaptıkları aramalarda 3 cep telefonu, 9 mini gizli kamera, 8 kulak içi mini kulaklık, 23 mini lityum pil, 4 mobil ses aktarım cihazı, 2 mobil kamera görüntü aktarım cihazı, 3 özel düzenek yerleştirilmiş kazak, 6 özel düzenek yerleştirilmiş iç çamaşırı ve 2 taşınabilir güç kaynağı ele geçirdi. Şüpheliler, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.

Editör: Mevlüt Peker