Kadına yönelik şiddetle mücadele ve kadına şiddetin önüne geçilmesi amacıyla çeşitli çalışmalar yapan Aksaray İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, köy köy gezerek kadınlarla buluştu. Kadına yönelik şiddetle mücadele eylem planı kapsamında çalışmalarını sürdüren jandarma ekipleri, köylerde ikamet eden kadın ve erkek vatandaşlara yönelik KADES uygulaması hakkında eğitim verdi.

Jandarmadan Kadinlara Kades Egitimi 7Mart2024 3

KADES'in cep telefonuna indirilmesi, uygulamanın cep telefonuna indirildikten sonra nasıl kullanılacağı ve sağladığı kolaylıklar hakkında bilgiler veren jandarma ekipleri, uygulama ile ilgili tanıtım broşürü dağıttı. Erkeklerle de bir araya gelen jandarma ekipleri, İçişleri Bakanlığının “Kadına El Kal-Ka-Maz!” sloganı çerçevesinde kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda temel bilgilendirme ve farkındalık oluşturma eğitimleri verdi.

Jandarmadan Kadinlara Kades Egitimi 7Mart2024 2

"KADINA ŞİDDETLE MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK"

Eğitimler ile ilgili Aksaray İl Jandarma Komutanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında bilgilendirme, bilinçlendirme ve farkındalık faaliyetlerimize aralıksız devam edilecektir” ifadeleri kullanıldı.

Editör: Ozan Barış Erim