Diyarbakır'da, haklarında soruşturma açılan veya yargılanan kişileri serbest bırakacaklarını vaat ederek haksız kazanç sağladıkları iddia edilen 20 kişi, jandarma ekiplerince gözaltına alındı. Bu şüpheliler arasında avukatların da bulunduğu belirtildi, bu durum hukuk çevrelerinde büyük yankı uyandırdı.

Diyarbakir Jandarma Avukatlara Operasyon 01052024 Iha (5)

OPERASYON DETAYLARI

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün yürüttüğü titiz bir soruşturma sonucunda, şüphelilerin Diyarbakır Adliyesi ile bağlantı kurduklarını iddia ederek, yargılanan veya soruşturma altındaki şahısları serbest bıraktıracakları ve beraat ettirecekleri vaadiyle maddi çıkar sağladıkları tespit edildi. Bu bilgiler doğrultusunda harekete geçen ekipler, 30 Nisan'da eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonla şüphelileri yakaladı.

Diyarbakir Jandarma Avukatlara Operasyon 01052024 Iha (3)

SUÇLAMALAR VE ELE GEÇİRİLEN DELİLLER

Yakalanan 20 kişiye yönelik suçlamalar arasında "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "nitelikli dolandırıcılık", "güveni kötüye kullanma", "tehdit" ve "kasten yaralama" bulunuyor. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 20 adet cep telefonu ve 2 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Cep telefonundaki bağlantılar incelenecek ve delil olarak kullanılacak. Gözaltına alınan şüpheliler, işlemlerinin ardından Cumhuriyet Savcılığına sevk edildi.

Diyarbakir Jandarma Avukatlara Operasyon 01052024 Iha (2)

Diyarbakir Jandarma Avukatlara Operasyon 01052024 Iha (4)