Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesine bağlı Dişli beldesinde önemli bir olay yaşandı. Jandarma ekipleri, bir depoda yapılan baskında sahte barkotlu 27 ton gübre ele geçirdi. 

JANDARMANIN GÖZÜNDEN KAÇMADI

Edinilen bilgilere göre, Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Bolvadin İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, H.İ. isimli bir kişinin evinin deposunda sahte gübre bulundurduğu bilgisini elde etti.

jandarma afyonkarahisar sahte gübre1

27 TON SAHTE BARKOTLU GÜBRE

Bu bilgi üzerine jandarma ekipleri, hemen harekete geçerek şahsın adresine baskın düzenledi. Yapılan aramada, 524 çuval içerisinde toplamda 27 ton sahte barkotlu gübre ele geçirildi. Olay yerine çağrılan Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, yapılan kontroller sonucunda gübrelerin GTS ve DNA barkodlarının sahte olduğunu tespit etti.

GÖZALTINA ALINDI

Ekiplerin başarılı operasyonu sonucu H.İ. isimli zanlı, jandarma tarafından gözaltına alındı. Ayrıca ele geçirilen sahte gübreler de el konuldu. Bu başarılı operasyon, jandarmanın kaçakçılık ve organize suçlarla mücadeledeki kararlılığını bir kez daha göstermiş oldu. 
 

Editör: Zeynep Baş