Afyonkarahisar'da, jandarma tarafından düzenlenen operasyonla, uyuşturucu imalatı ve satışı yapan bir suç örgütü çökertildi. Operasyonda, örgüt lideri ve üyeleri gözaltına alındı.

JANDARMADAN UYUŞTURUCU OPERASYONU

İl Jandarma Komutanlığına bağlı KOM ekipleri, A.D. liderliğindeki örgütün Afyonkarahisar merkez, İhsaniye ve Sinanpaşa ilçelerinde uyuşturucu madde imalatı ve ticareti yaptığı bilgisi üzerine harekete geçti. Yapılan eş zamanlı baskınlarda, çeşitli uyuşturucu maddeler ve suç aletleri ele geçirildi.

Afyonkarahisar Jandarma Uyusturucu 09032024 Iha2

ELE GEÇİRİLENLER VE GÖZALTILAR

Operasyonda, 55 uyuşturucu hap, 1.3 gram metanfetamin, 3 cep telefonu, bir tabanca ve 5 mermi ele geçirildi. Suç örgütü üyeleri A.D., Ş.G.K, M.B, B.D. H.A. ve K.K. gözaltına alınırken, şüphelilerden A.D, Ş.G.K. ve M.B, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şüpheliler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

ADLİ SÜREÇ VE UYARILAR

Operasyon sonrası şüpheliler jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Soruşturma kapsamında tutuklananlar ve serbest bırakılanlarla ilgili yasal işlemler devam ediyor. Jandarma, uyuşturucu ile mücadelenin kararlılıkla süreceğini bildirdi.

Editör: Mevlüt Peker