İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Eskişehir, İstanbul ve Aydın merkezli 4 ilde eş zamanlı olarak jandarma tarafından “MAHZEN-5operasyonlarının düzenlendiğini belirtti. Bakan Yerlikaya, operasyon kapsamında; Eskişehir’de Hayati Uğur’un, İstanbul’da Gökhan Yaşlı’nın, Aydın’da Ahmet Hano’nun elebaşılığını yaptığı 3 ayrı Organize Suç Örgütü çökertildiğini belirtti. Operasyonlarda elebaşılarının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 36 şüpheli yakalandığını ifade eden Yerlikaya, “Suçta kibirlenenlere, halkımızın huzurunu kaçıranlara, organize suç örgütlerine ve çetelere göz açtırmayacağız” dedi.

TEFECİLERE OPERASYON

Bakan Yerlikaya, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde; Eskişehir İl Jandarma Komutanlığınca yürütülen 5 aylık takipli KOM faaliyeti sonucunda ‘Tefecilik’ suçunu örgütlü olarak işledikleri tespit edilen 7 şüpheli yakalandığını ifade etti. Organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; mağdur kişilere faizle borç para verdikleri, mağdurlara baskı, cebir ve şiddet yoluyla zorla senet imzalatarak alacaklarını yüksek faiz oranları ile tahsil ettikleri ve mağdurlara ait araç ve gayrimenkullere zorla el koyarak tapularını aldıkları tespit edildiğini açıkladı.

220 MİLYONLUK VURGUN

Aydın Söke Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde ve Aydın İl Jandarma Komutanlığınca yapılan çalışmalar gerçekleştirilen operasyonlarda, online satış platformunda kurye olarak çalışanlar üzerinden, akaryakıt istasyonlarından yakıt alınmış gibi gösterilerek düzenledikleri sahte fatura-fişleri muhasebecileri vasıtasıyla Maliye Bakanlığına bildirmek suretiyle haksız yere vergi iadesi aldıkları tespit edilen 18 şüpheli yakalandığını aktaran Yerlikaya, “Organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; Nitelikli dolandırıcılık, resmi ve özel belgede sahtecilik ve yaklaşık 220 milyon lira sahte fatura düzenleyerek haksız kazanç sağladıkları tespit edildi” açıklamasında bulundu.

721 ADET SAHTE FATURA

Operasyonlar sonucunda; 6 adet ruhsatsız tabanca, 6 adet av tüfeği, 250 adet casus kamera, 14 milyon lira değerinde 22 adet mağdurlar adına yazılmış senet, 5 milyon lira tutarında bin 721 adet sahte fatura fiş, çok sayıda sahte mühür, soğuk damga, kaşe ve sahte kimlik ile çok miktarda Türk Lirası, döviz ve altına el konuldu.

Editör: Ozan Barış Erim