Yurt genelinde halkın güvenliği ve sağlığı için suçla mücadele kapsamında güvenlik güçleri gece gündüz demeden aralıksız çalışmaya devam ediyor. Antalya'da da bu çerçevede gerçekleştirilen operasyonlar başarıyla sonuçlanmaya devam ediyor.

DOLANDIRICILARA NEFES ALDIRMIYORLAR

Antalya İl Jandarma Komutanlığı, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı talimatları doğrultusunda Kepez ilçesinde gerçekleştirdiği operasyonla çalıntı motosiklet ve elektrikli bisikletlerin ticaretini yapmaya çalışan bir şüpheliyi etkisiz hale getirdi. Operasyon sonucunda şüphelinin atölyesinde yapılan aramalar sırasında çeşitli suç delillerine ulaşıldı.

JANDARMANIN GÖZÜNDEN KAÇMADI

Jandarma ekipleri, şüphelinin Kepez ilçesindeki ikametinde yaptığı aramada çalıntı motosiklet ve elektrikli bisikletleri tanınmayacak hale getirmek için boyama, parça değişimi, blok ve şase numarası kazıma gibi işlemler gerçekleştirdiği tespit etti. Atölyede yapılan aramalarda (5) adet parçalanmaya hazır motosiklet, (20) adet parçalanmış motosiklet ve muhtelif miktarda motosiklet parçası ele geçirildi.

KİRLİ PLANLARI DEŞİFRE OLDU

Şüphelinin çalıntı motosikletleri tanınmaz hale getirerek piyasaya sürmeyi planladığı belirlendi. Jandarma ekipleri, çalıntı malzemelerin değerli parçalarını sökerek farklı motosikletlere takmış, plakalarını değiştirmiş ve blok ve şase numaralarını kazımış olduğunu tespit etti. Bu şekilde çalıntı malzemelerin izini sürmenin ve gerçek sahiplerine ulaşmanın daha da zorlaştığı biliniyor.

ADALETTEN KAÇAMADI

Operasyon kapsamında yakalanan şüpheli şahıs hakkında adli işlemler başlatıldı. Jandarma ekipleri, çalıntı malzemelerin izini süren ve halkın huzur ve güvenliğini sağlamak için yoğun bir şekilde çalışmalarına devam ediyor.

Editör: Zeynep Baş