Jandarma ekipleri, Şubat ayı içerisinde yapılan faaliyetlerini duyurdu. Çeşitli suçlardan aranan 209 kişi yakalandığını belirtilirken, çalışmaların aralıksız devam edeceği vurgulandı. Gerçekleştirilen asayiş, trafik, siber, kaçakçılık ve terör faaliyetleri kapsamında; 41 asayiş, 2 kabahat, 63 takibi gereken, 12 kaçakçılık, 7 siber ve 1 terör olayı olmak üzere toplam 126 olay meydana gelirken bu olayların 124’ü aydınlatıldı.

Jandarmadan Dev Operasyon Cesitli Suclardan Aranan Supheliler Kiskivrak Yakalandi 1

ASAYİŞ EKİPLERİ GÖZ AÇTIRMADI

Asayiş faaliyeti ve uygulamalarında; 286 bin 694 kişi ile 17 bin 420 aracın sorgulaması yapılarak, çeşitli suçlardan aranması olan 290 şüpheli yakalandı. Kayıp olarak aranan 4 kişi ise ekiplerce bulundu. Ayrıca, asayiş ekipleri tarafından yapılan aramalarda 3 adet av tüfeği ele geçirildi.

Jandarmadan Dev Operasyon Cesitli Suclardan Aranan Supheliler Kiskivrak Yakalandi 2

TOPLAM 499 BİN TL CEZAİ İŞLEM UYGULANDI

Yapılan trafik uygulamalarında; 16 bin 757 araç kontrol edildi. 58 bin 311 kişinin sorgulaması yapıldı. 199 araç ve kişi hakkında toplam 499 bin 67 TL cezai işlem uygulanırken aranan 3 şüpheli yakalandı. 1 alkollü araç kullanan sürücünün sürücü belgesi geri alındı ve 40 araç trafikten men edildi.

YASAKLI SİTELERE ERİŞİM ENGELİ

Gerçekleştirilen siber faaliyetler sonucunda; 41 adet sosyal medya hesabı üzerinde yapılan çalışmalarda 3 adet suç tespit edilen hesap/kişi hakkında işlem yapılırken, 7 adet müstehcen içerikli ve 402 adet yasadışı bahis içerikli paylaşımın olduğu toplam 409 internet sitesinin erişime engellenmesi sağlandı.

Jandarmadan Dev Operasyon Cesitli Suclardan Aranan Supheliler Kiskivrak Yakalandi 4

EĞİTİMLER SIKLAŞTI

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce, vatandaşların siber suç mağduru olmalarının engellenmesi ve siber suçlarla ilgili kişisel korunma tedbirleri çerçevesinde bilinçlendirilmeleri maksadıyla; “Siber Suç Farkındalık ve Bilinçlendirme Faaliyetleri” kapsamında 126 vatandaş ve kurum personeline bu çerçevede eğitimler verildi.

BOL MİKTARDA ELE GEÇİRİLDİ

Gerçekleştirilen 12 uyuşturucu, kaçakçılık ve organize suçlara yönelik operasyonlarında; 25 şüpheli hakkında işlem yapılırken 2 kişi tutuklandı ve 2 kişi de adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Operasyonlar sonucunda 66 gram metamfetamin, 12 gram kubar esrar, 20 kök kenevir, 13 gram bonzai ve 12 adet narkotik/psikotrop tablet ele geçirildi.

Jandarmadan Dev Operasyon Cesitli Suclardan Aranan Supheliler Kiskivrak Yakalandi 5

KAÇAKÇILARA NEFES ALDIRILMADI

Kaçakçılık olaylarının önlenmesine yönelik diğer faaliyetlerde ise 4 adet cep telefonu, 1 adet flash bellek, 2 adet sim kartı, 1 adet hafıza kartı, 1 adet notebook, 78 adet tabanca fişeği ve 1 adet tabanca şarjörü ele geçirildi.

Editör: Hakan Mutlu