Kars İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürlüğü ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, Mart ayı boyunca gerçekleştirdikleri 87 operasyonda uyuşturucu tacirlerine karşı önemli bir mücadele yürüttü.

OPERASYONLARIN DETAYLARI

Jandarma ekipleri, Kars'ın huzur ve güvenliğini sağlamak için yoğun bir çaba harcadı. Yapılan operasyonlarda 6 gram metamfetamin, 12 sentetik hap, 6 gram afyon sakızı ve 387 paket kaçak sigara ele geçirildi. Ayrıca, olaylarla bağlantılı olarak 18 kişi hakkında yasal işlem başlatıldı ve 1 adet silah ele geçirildi. Yurda kaçak yollarla girdiği belirlenen 8 düzensiz göçmen ise yakalandı.

ASAYİŞ VE GÜVENLİK UYGULAMALARI

Kars Jandarma Komutanlığının asayiş ve güvenlik uygulamaları kapsamında 115 bin 984 kişi sorgulandı. Bu sorgulamalar sonucunda çeşitli suçlardan aranan 253 kişi yakalandı ve 7 kayıp vatandaş bulunarak ailelerine teslim edildi. Ayrıca, mahkemeye çıkarılan 20 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

TRAFFİK KONTROLLERİ VE CEZAİ İŞLEMLER

Jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen trafik kontrollerinde 64 bin 888 araç sorgulandı ve aranan 4 araç tespit edilerek yakalandı. Ayrıca, 52 araca toplamda 413 bin 521 lira değerinde cezai işlem uygulandı.

GELECEK UYGULAMALAR

Jandarma ekipleri, asayiş uygulamalarına aralıksız devam edeceğini bildirdi.

Editör: Mevlüt Peker