Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı, PKK/KCK terör örgütüne yönelik “faaliyetlerin engellenmesi ve örgüt mensuplarıyla ilişkili olduğu belirlenen şahısların adalet önüne çıkarılması” amacıyla, TEM/İSTH birimleri ve MİT Başkanlığı ile ortak bir operasyon düzenledi. Operasyon, terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve terörle mücadele kapsamında gerçekleştirildi.

Jandarma Lice Teror Operasyonu 14Subat2024 Iha (2)

GENİŞ ÇAPLI OPERASYONDA 19 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Diyarbakır'da belirlenen 22 farklı noktada eş zamanlı olarak yürütülen operasyonda, terör örgütü PKK/KCK'ya yardım ve yataklık ettiği ve örgüt propagandası yaptığı tespit edilen toplam 22 şüpheliden 19'u gözaltına alındı. Geriye kalan 3 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Jandarma Lice Teror Operasyonu 14Subat2024 Iha (4)

ELE GEÇİRİLEN MALZEMELER VE ÖRGÜTSEL DOKÜMANLAR

Operasyon kapsamında şüphelilere ait ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, 8 adet ruhsatsız av tüfeği, 2 adet ruhsatsız tabanca, 3 adet tabanca şarjörü, 78 adet mermi, 18 kilogram toz esrar, 16 adet cep telefonu, 16 adet sim kart ve örgütsel faaliyetlerde kullanıldığı değerlendirilen 2 adet doküman ele geçirildi.

Jandarma Lice Teror Operasyonu 14Subat2024 Iha (3)

ADLİ SÜREÇ BAŞLATILDI

Yakalanan şüpheliler, elde edilen delillerle birlikte işlemlerinin tamamlanması amacıyla Cumhuriyet Savcılığına sevk edildi. Türk güvenlik güçleri, kesintisiz düzenlediği operasyonlarla terörle mücadeleyi kararlılıkla sürdürüyor.

Jandarma Lice Teror Operasyonu 14Subat2024 Iha (5)

Jandarma Lice Teror Operasyonu 14Subat2024 Iha (7)

Jandarma Lice Teror Operasyonu 14Subat2024 Iha (6)

Editör: Mevlüt Peker