Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı, terör örgütlerinin faaliyetlerini ortaya çıkarmak ve silah kaçakçılığını önlemek amacıyla gerçekleştirdiği fiziki ve teknik takip çalışmaları sonucunda önemli bir başarıya imza attı. Yapılan operasyonlar, ülkeye yasadışı yollarla giriş yapan ve içeride silah kaçakçılığı yaparak terör örgütlerine finansman sağlayan şüphelilere yönelikti.

Gaziantep Pkk Silah Kacakciligi 28042024 2

YABANCI UYRUKLU ŞÜPHELİ YAKALANDI

Operasyonun odak noktasında, 2022-2023 yılları arasında Suriye'de PKK/KCK-PYD/YPG silahlı terör örgütleri içinde silahlı eylemlere katıldığı belirlenen yabancı uyruklu M.F.H. isimli şüpheli yer aldı. Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığının koordinasyonunda Nizip ilçesinde düzenlenen şafak operasyonuyla saklandığı adreste yakalanan şüpheli, adli makamlara sevk edildi.

Gaziantep Pkk Silah Kacakciligi 28042024 1

ŞÜPHELİ TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Şüpheli, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bu operasyonla birlikte, silah kaçakçısı ve terör örgütü üyesi bir şüphelinin daha adalete teslim edilmesi sağlandı.

JANDARMA'DAN KARARLILIK MESAJI

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı, halkın huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla teröristle mücadele operasyonlarına "inatçı, inançlı ve kararlı" bir şekilde devam edeceğini bildirdi. Komutanlık, bu tür operasyonların son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar süreceğini vurgulayarak, kamuoyuna duyurdu.

Editör: Mevlüt Peker