Diyarbakır ve Mersin'de, terör örgütü PKK/KCK'nın şehir yapılanması YPS'ye yönelik düzenlenen operasyonlarda, aralarında örgütün sözde sorumlusu 'Demhat' kod adlı Ö.Ç.'nin de bulunduğu 5 şüpheli gözaltına alındı. Bu şüphelilerden 3'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Jandarma Diyarbakir Pkk Operasyonu 30012024 Iha1

EŞ ZAMANLI OPERASYON DÜZENLENDİ: UYKULARINDA ALINDILAR

Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele (TEM) Daire Başkanlığı, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ve MİT (Milli İstihbarat Teşkilatı) tarafından yürütülen koordineli çalışmalar sonucunda 26 Ocak'ta Diyarbakır ve Mersin'de 6 farklı noktada eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, PKK/KCK'nın YPS şehir yapılanmasının sorumlularından 'Demhat' kod adlı Ö.Ç. başta olmak üzere, yapılanmanın hücre birimlerinde faaliyet gösteren 5 şüpheli yakalandı.

Jandarma Diyarbakir Pkk Operasyonu 30012024 Iha2

HÜCRE YAPILANMASI VE FAALİYETLERİ DEŞİFRE EDİLDİ

Yapılan araştırmalarda, örgütün hücre yapılanmasının yurt dışındaki PKK/KCK temsilcilerinin talimatlarıyla hareket ettiği, sabotaj ve suikast tarzı eylemler planladıkları belirlendi. Ayrıca, örgütün dağ kadrosuna eleman temin ettiği de tespit edildi.

Jandarma Diyarbakir Pkk Operasyonu 30012024 Iha3

GENÇLERİ TUZAKLARINA BÖYLE DÜŞÜRÜYORLARDI

Operasyonlar sırasında elde edilen istihbari bilgilere göre, teröristlerin sosyal medya üzerinden gençleri oltalama yöntemleriyle avladıkları, zaaflarını öğrenerek baskı, şantaj ve tehdit yoluyla ikna etmeye çalıştıkları ortaya çıktı. Ayrıca, gençlerin ergenlik çağı bunalımları ve ailevi sorunlarını da kullanarak onları örgüte katılmaya ikna ettikleri belirlendi.

Jandarma Diyarbakir Pkk Operasyonu 30012024 Iha4

GENÇLERE PARA TRANSFERİ YAPIP SINIR DIŞINA ÇIKARIYORLARDI

PKK/KCK'nın dağ kadrolarına katılmayı kabul eden gençlere banka hesapları üzerinden para gönderildiği, daha sonra bu gençlerin illegal yollarla sınır dışına çıkartılarak terör örgütüne teslim edildikleri tespit edildi.

Jandarma Diyarbakir Pkk Operasyonu 30012024 Iha5

PKK'NIN SÖZDE SORUMLUSU TUTUKLANDI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edilen şüphelilerden Ö.Ç., M.G. ve M.S.Ç. tutuklanırken, M.E. ve S.Ç. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bu operasyonlar, terörle mücadelede önemli bir başarı olarak kaydedildi.

Jandarma Diyarbakir Pkk Operasyonu 30012024 Iha6