Yürüttüğü istihbarat çalışmalarıyla ülke genelinde 7 gün 24 saat esasına göre halkın huzuru ve güvenliğini sağlayan Jandarma, bu huzur ve güven ortamını tehlikeye sokacak tüm suç ve suç girişimlerine engel oluyor.

9 ŞAHIS YAKALANDI

Ekranhaber’in haberine göre Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ile Viranşehir İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, yürütülen istihbarat çalışmaları ışığında elde edilen verilerle önemli bir operasyona imza attı. Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesine bağlı Sepetli Mahallesi’nde yasal olmayan yollardan silah temin ederek genel güvenliği tehlikeye atabilecekleri saptanan 9 şahıs, ev ve diğer adreslerinde çok sayıda silahla birlikte yakalandı.

MÜHİMMAT DEPOSU GİBİ

Operasyonda ekipler 1 adet kalaşnikof piyade tüfeği, 5 adet ruhsatsız tabanca, 5 adet ruhsatsız av tüfeği, 308 adet 7,62 milimetre çapında kalaşnikof fişeği, 25 adet 7,65 milimetre çapında tabanca mermisi, 58 adet 9 milimetre çapında tabanca mermisi, 48 adet av tüfeği fişeği, 9 adet şarjör ve 7 adet gümüş sikke ele geçirildi.

FİRARİ DE YAKALANDI

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ile Viranşehir İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ayrıca bu operasyonda “Kasten Adam Öldürme” suçundan aranan bir zanlıyı da yakalayarak gözaltına aldı. Ekipler, Viranşehir Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla 5 şüpheliye gözaltı uyguladı.

Olayla ilgili olarak başlatılan soruşturma sürüyor.

Editör: Mevlüt Peker