Van'da faaliyet gösteren Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT), küçük delilleri titizlikle değerlendirerek, uzun saatler boyunca kamera kayıtlarını izleyerek geçen yıl yaşanan 203 faili meçhul olayı aydınlatmayı başardı.

Jasat 02042024 Aa (2)

DERİNLEMESİNE İNCELEME

JASAT ekibi, kasten öldürme, dolandırıcılık, hırsızlık gibi suçları çözümlemek için çalışmalarını sürdürürken, geçmişte çözülememiş faili meçhul dosyaları da inceliyor. Her olayın ardındaki izleri takip eden özel eğitimli ekip, elde ettikleri delilleri derinlemesine analiz ederek olayların aydınlatılmasını hedefliyor.

Jasat 02042024 Aa (3)

TİTİZ ÇALIŞMA

Güvenlik kameralarının saatlerce izlenmesi ve elde edilen delillerin titizlikle incelenmesi, JASAT ekibinin aydınlatma çalışmalarında kritik bir rol oynuyor. Ekip, her detayı dikkatle değerlendirerek olayları çözüme kavuşturuyor.

Jasat 02042024 Aa (4)

FAİLLERİN YAKALANMASI

Geçmişte çözülemeyen olaylarla ilgili dosyaları yeniden değerlendiren Jandarma Suç Araştırma Timi, yaptığı detaylı çalışmalar sonucunda faili meçhul olayların faillerini tespit edip adalete teslim ediyor.

Jasat 02042024 Aa (6)

BAŞARILI OPERASYON

Son olarak, Özalp ilçesinde düzensiz göçmenin cesedinin bulunmasıyla ilgili başlatılan çalışmada, JASAT ekibi bölgede düzensiz göçmenleri taşıyan minibüsün kaza yaptığını tespit etti. Yapılan 3 aylık teknik ve fiziki takip sonucunda şüphelilerin yakalanmasıyla olay aydınlatıldı.

Jasat 02042024 Aa (5)

JASAT'IN ÖZEL YETENEKLERİ

Jandarma Suç Araştırma Timi'nin (JASAT) özel yeteneklere ve tecrübeye sahip nitelikli personelden oluştuğunu belirten JASAT Tim Komutanı Jandarma Başçavuş Ercan Dalkıran, ekibin özel yetenek ve deneyim kazanmış personel tarafından yönetildiğini vurguladı.

Jasat 02042024 Aa (7)

SUÇLARIN AYDINLATILMASI İÇİN KARARLI ÇALIŞMA

Bölgede meydana gelen olaylar ve faili meçhul dosyaların aydınlatılması için titizlikle çalıştıklarını ifade eden Dalkıran, şunları belirtti: "Tüm suçlardan aranan şüphelileri yakalayarak, adli makamlara sevk edilmelerini sağlıyoruz. Toplumun huzur ve refahını sağlamak, her daim milletimizin yanında ve yardımında olmak için devletimizin sunduğu tüm imkan ve kabiliyetimizi kullanarak çalışmalarımıza azim ve kararlılıkla devam ediyoruz."

Jasat 02042024 Aa (8)

OPERASYONLARIN ETKİNLİĞİ

Geçen yıl gerçekleştirilen operasyonlarda, 483 operasyonla 771 şüphelinin yakalandığını ve adli makamlara sevk edildiğini belirten Dalkıran, 203 faili meçhul olayın delillerle aydınlatıldığını ifade etti. Bu operasyonlar, JASAT'ın etkinliğini ve başarısını ortaya koyoyor.

Editör: Mevlüt Peker