Bir şoförle jandarma trafik personeli arasında geçtiği ileri sürülen ve sosyal medyada hızla yayılan tartışma büyük tepki çekmiş, jandarma personeline karşı şoförün saygısız tutumu büyük tepki çekmişti. Çoğu sosyal medya kullanıcısı şoföre sert tepki gösterirken, bazı sosyal medya kullanıcıları ise görüntülerdeki kişinin jandarma personeli olmadığı, olayın tamamen bir kurguya benzediği yorumlarını yapmıştı.

Tekirdag Corlu Jandarma Trafik 10062024 Iha

KURGU ÇIKTI

Jandarma personelinin tavırları ve diyalogdaki kopukluklar sebebiyle kurgu olduğu şüphesi doğru çıktı. Görüntülerin yayınlandığı “Halk Gündem” isimli sosyal medya hesabındaki kişilerin bir mizansen hazırladığı, jandarma kıyafetli kişinin jandarma personeli olmadığı, olayın tamamen kurgu olduğu tespit edildi.

JASAT YAKALADI

Hem jandarma kıyafetli kişinin olumsuz tutumu hem de sürücünün jandarma personeline yönelik aşağılayıcı yaklaşımı üzerine devreye giren JASAT Timleri, görüntülerin izini sürerek V.A. isimli şahsı yakaladı.

Tekirdag Corlu Jandarma Trafik 10062024 Iha2

İFADESİ ALINDI

Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 301. maddesindeki “Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin Kurum ve Organlarını Aşağılama Suçu” ile yine Türk Ceza Kanunu’nun 264. maddesindeki “Özel işaret ve kıyafetleri usulsüz kullanma” suçununun polis bölgesinde işlendiğini belirleyen Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, sanal devriye faaliyeti sırasında yakaladığı görüntülerle ilgili bilgileri Çorlu İlçe Jandarma Komutanlığı ile paylaştı. Çorlu İlçe Jandarma Komutanlığı 6. JASAT Timi, Merkez Karakol Komutanlığı ile birlikte sosyal medya platformu Facebook’taki “Halk Gündem” isimli hesapta “Jandarma Teşkilatının imajını ve kıyafetini kötü bir şekilde sergileyen “ paylaşımlar yaptığı tespit edilen V.A. isimli şahıs yakalayarak şüpheli sıfatı ile ifadesini aldı. Şüpheli daha sonra serbest bırakıldı.