Japonya'nın Ishikawa eyaletinde 6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA) tarafından yapılan açıklamada, yerel saatle 06.31'de gerçekleşen depremin 10 kilometre derinlikte kaydedildiği belirtildi.

BİRÇOK EYALETTE HİSSEDİLDİ

Deprem, Ishikawa'nın yanı sıra Niigata, Fukushima ve Toyama eyaletlerinde de hissedildi. Depremin ardından saat 06.40'ta 4.8 büyüklüğünde bir artçı sarsıntı meydana geldiği açıklandı. JMA, tsunami riski bulunmadığını ve bölgedeki nükleer santrallerin işleyişinde herhangi bir anormallik tespit edilmediğini bildirdi.

BİNALAR ÇÖKTÜ, CAN KAYBI YOK

Yerel yetkililer, depremlerin Wajima şehrinde beş binanın çökmesine neden olduğunu belirtti. İlk belirlemelere göre can kaybı yaşanmazken, JMA bölgede artçı sarsıntıların sürebileceği konusunda uyarıda bulundu.

GEÇMİŞ DEPREMİN ETKİLERİ

Japonya'nın Ishikawa eyaleti, 1 Ocak'ta 7.6 büyüklüğünde bir depremle sarsılmıştı. Bu depremde 260 kişi hayatını kaybetmiş, en az 1,300 kişi yaralanmış ve 3 kişi kaybolmuştu. 1 Ocak'tan bu yana bölgede yüzlerce sarsıntı yaşandığı kaydedildi. Bu son depremle birlikte, bölgede yaşayanlar için artçı sarsıntılar ve olası yeni depremlerle ilgili uyarılar devam ediyor.