Japonya'nın Hiroşima kentinde yaşanan ilginç bir olay, yerel halkı ve yetkilileri harekete geçirdi. Hiroşima'nın Fukuyama bölgesinde kaybolan bir kedinin, kimyasal madde dolu bir tanka düşmüş olabileceği endişesi bölge halkını tedirgin etti.

KAYBOLAN KEDİ İÇİN ACİL UYARI

Ulusal medya, kaybolan kedinin son görüldüğü yer olan bir kaplama fabrikasının güvenlik kameralarından elde edilen görüntülere dayanarak, halka kedinin bulunması halinde yaklaşmamaları konusunda uyarıda bulundu. Kedinin, fabrikanın önünde bıraktığı "kırmızımsı sarı" pati izleri, tehlike yaratan bir duruma işaret ediyor.

KİMYASAL MADDEYLE KONTAMİNE OLMA ŞÜPHESİ

Fabrikada çalışan bir görevli, kedinin izlerini takip ederek, içinde tehlikeli düzeyde kromiyum-6 bulunan bir fıçıya kadar ulaştığını tespit etti. Fabrika müdürü, kimyasal maddeyle dolu fıçının üzerindeki örtünün yırtılmış olduğunu açıkladı.

HALKA YÖNELİK UYARILAR ARTIYOR

Fukuyama Belediyesi, kedinin şehir içinde dolaşmasından endişe duyarak, vatandaşlardan anormal görünen bir kediyle karşılaşmaları halinde hemen yetkililere haber vermelerini istedi. Belediye, kimyasal maddeye maruz kalan bir kediyle temasın ciddi sağlık sorunlarına neden olabileceğini belirtti.

UZMANLARDAN CİDDİ UYARILAR

CDC, kromiyum-6'nın insan sağlığına olan zararlarına dikkat çekerken, İsveç'teki bir kimyasal risk uzmanı, kedinin durumu hakkında karamsar bir tahminde bulundu. Uzman, kedinin kimyasal maddeye maruz kalmasının ölümcül sonuçlar doğurabileceğini ifade etti.

Editör: Mevlüt Peker