1 Ocak 2024 saat 16.00 sıralarında Japonya'da 7 büyüklüğünde deprem meydana geldi ve büyük bir tsunami uyarısı yapıldı. Bu deprem sonucunda Ishikawa, Niigata ve Fukui şehirlerinde birbiri ardına yaralanmaların yanı sıra binaların çöktüğüne dair çok sayıda rapor bildirildi.

"YOLLARIN DURUMU KÖTÜ"

Ishikawa'da yaşanan deprem sonrası, Suzu Şehir Genel Hastanesi'nden bir doktor, "Depremde yaralanan hastalar peş peşe getirildi ve yavaş yavaş kabule başlıyoruz" dedi. "Deprem nedeniyle yolların durumu kötü. Durumun ağırlaşması ve yeterli personelimizin olmaması nedeniyle bazı doktorlar hastaneye ulaşamıyor. Ayrıca hastanenin elektriği de kesildi. Bu yüzden yedek güç kullanıyoruz" açıklamasını yaptı.

DEPREM SONRASI YANGIN ÇIKTI

Yapılan açıklamaya göre, depremin yaşandığı Wajima Şehri'nin merkezinde yangın çıktı. Valilik ve Wajima Şehrinden yapılan açıklamaya göre, deprem sonrası bir evde yangın başladı ve itfaiye ekipleri yangını söndürme çalışmasına başladı. Herhangi bir can kaybı olup olmadığını kontrol ediyor.

ÇOK SAYIDA BİNA HASAR ALDI

7.6 büyüklüğündeki depremi en net hisseden bölgelerden birisi olduğu söylenen Batı Toyama Eyaletindeki Himi Şehri'ne göre, belediye binası depremden sonra binaların çöktüğüne dair çok sayıda rapor aldı. Şu anda herhangi bir yaralanma hakkında bilgi yok, ancak ekipler, bilgi toplamaya devam ediyor.
 

Editör: Ceyda Bıyıklıoğlu