Kırklareli Vize ilçesi Kömürköy köyünde bir yazlık evden 2 adet jenaretörün çalındığı ihbarı üzerine Kırklareli İl Jandarma Komutanlığı JASAT ekiplerince çalışma başlatıldı.

Bölgeye giriş ve çıkış yapılabilen tüm ana ve tali yollar üzerindeki 30 noktadaki güvenlik kamerası, 10 noktadaki PTS kaydı ve 5 noktadaki KGYS kayıdı olmak üzere toplam 600 saatlik kamera kaydını inceleyen Jandarma, hırsızlığın Tekirdağ Kapaklı ilçesinden turkuaz renkte bir araçla bölgeye gelen kişilerce işlendiğini belirledi.

SUÇ MAKİNESİ ÇIKTILAR

JASAT ekiplerinin suç-zaman ve suçlu-mekan analizi yaparak Kapaklı bölgesinde yoğunlaştırdığı dört günlük dikkatli çalışmalar sonucunda 22 suç kaydı olan F.A., 18 suç kaydı olan A.D. ve 17 suç kaydı olan E.T. tarafından gerçekleştirildiğini belirlendi.

JASAT ekiplerince Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle birlikte düzenlenen operasyonla şüpheliler yakalanarak gözaltına alındı.

Yakalanan şüphelilerin Jandarmadaki işlemlerinin devam ettiği öğrenilirken maddi değeri yaklaşık 30 bin TL olan 2 adet jeneratör sahibine teslim edildi.

Editör: TE Bilisim