ABD Başkanı Joe Biden, Kongre'de yapılan bir sohbette açık kalan mikrofon nedeniyle, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hakkında yaptığı açıklamalarla gündeme oturdu. Biden, Gazze Şeridi'ne insani yardım konusunda Netanyahu ile yapacağı konuşmadan bahsederken, istenmeyen bir sızıntı yaşandı.

binyamin_netanyahu_1

BIDEN'DAN NETANYAHU'YA MESAJ: "İSA'YA GEL"

"State of the Union" konuşması sonrası, Demokrat Senatör Michael Bennet ile sohbet ederken Biden'ın mikrofonu açık kaldı ve Netanyahu ile ilgili "İsa'ya gel" konuşması yapacağını söylediği duyuldu. Biden, Netanyahu'ya yönelik bu ifadesiyle, onu Gazze'ye insani yardımın girişine izin vermesi konusunda ikna etmeyi planladığını ifade etti.

Michael Bennet Joe Biden 09032024 2

MİKROFON KAZASI VE BIDEN'IN TEPKİSİ

Mikrofonun açık olduğunu fark eden bir görevlinin uyarısı üzerine Biden, durumu hafife alarak, "Mikrofon açıkmış. Güzel, bu iyi bir şey." dedi. Bu durum, basın mensuplarının da dikkatini çekti ve Biden'a yöneltilen "Sonra ne oldu?" sorusuna, "Sizler kulak misafirliği yapıyorsunuz." diyerek cevap verdi.

Michael Bennet Joe Biden 09032024 1

"İSA'YA GEL" NE DEMEK?

Biden'ın kullandığı "Come to Jesus" ifadesi, bir kişinin yanlış tutumlarından sonra doğru yolu bulması için yapılan etkili bir konuşmayı ifade ediyor. Bu deyim, Biden'ın Netanyahu'ya yönelik ciddi bir uyarı ve tutum değişikliği çağrısı olduğunu gösteriyor. Biden’ın Netanyahu’ya yapacağı konuşma bir çeşit “İnsafa gel” konuşması olarak değerlendiriliyor.

Editör: Mevlüt Peker