Kabine Toplantısı emekli maaş zammı konusu ile emekli maaşına zam var mı? sorusu merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında düzenlenecek olan Kabine Toplantısı'nda sürpriz bir emekli maaşı kararı çıkması bekleniyor. Ekonomist şartlardan dolayı geçim sıkıntısı yaşayan on milyonlarca emekliyi ilgilendiren açıklamanın detayları için gözler Beştepe'ye çevrildi. Birçok emekli vatandaş yerel seçmlerden önce yapılmaan emekli maaşı zammının bu Kabine Toplantısı'nda müjdelenebileceği ihtimali üzerinde duruyor. Detaylar haberimizde...

KABİNE TOPLANTISI EMEKLİ MAAŞ ZAMMI

Kabine'nin gündeminde emekli maaşı zammı yok. Kabine Toplantısı gündem maddeleri arasında Terörle Mücadele, Orta Doğu'da yükselen tansiyon, Orta Vadeli Program, Enflasyon, Fahiş fiyat artışları ve Öğretmen atamalarının ele alınması bekleniyor.

EMEKLİ MAAŞINA ZAM VAR MI? 

Emekli maaşlarının Kabine'de gündeme gelmesi beklenmiyor. Fakat milyonlarca emekli vatandaşın beklentisi ise iyileştirme yapılabileceği yönünde. Bakanlar Kurulu Kabine Toplantısı 16 Nisan Salı günü iki buçuk aylık aranın ardından toplanacak. Beştepe'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilecek olan toplantının 15:00'te başlaması bekleniyor.

TALEP 12.500 LİRA

SSK emekli maaşı ve Bağ-Kur emekli maaşı Ocak 2024 döneminde yüzde 11,68'lik refah payı artışı ile yüzde 49,25'e yükseltilmişti. Böylece 4A, 4B, 4C kapsamındaki tüm emekli maaşları eşitlenmişti. En düşük emekli maaşı da 10 bin TL olarak uygulanmaya başlamıştı.Bu kapsamda en düşük emekli maaşı için konuşulan rakam en düşük 12.500 liradan başlıyor.

Editör: Mücahit Dere