Yılın son Kabine Toplantısı, Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yarın toplanıyor. Milyonların merakla beklediği konuların toplantıda görüşülmesi bekleniyor. Ülke içi ve dışı yaşanan gelişmeler ile ilgili değerlendirmelerin yapılacağı toplantıda konuşulacak başlıklar yavaş yavaş belli oldu. 

ASGARİ ÜCRET ZAMMI KONUŞULACAK

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret zammına ilişkin yapılan komisyonlardan henüz bir sonuç çıkmadı. Görüşmeler devam ederken belirlenecek yeni asgari ücret ile ilgili incelemeler devam ediyor. Kabine Toplantısında da belirlenecek yeni asgari ücretin ekonomiye etkisi, işverene verilen desteğin artırılmasının mümkün olup olmadığı sorularına cevap aranacak.

TERÖR ÖRGÜTÜNE YÖNELİK OPERASYONLAR GÖRÜŞÜLECEK

Irak'ın kuzeyindeki üs bölgelerine düzenlenen PKK saldırılarında 12 asker şehit oldu. Saldırının ardından yoğunlaşan sınır dışı operasyonlar da kabinede değerlendirilecek. Irak ve Suriye'nin kuzeyinden Türkiye'ye yönelik terör faaliyetlerinin bertaraf edilmesi için alınacak ek kararlar görüşülecek. 

İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARI

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları 3'üncü ayına girerken, bölgede ateşkesin sağlanması için Türkiye'nin bu konuda yapabileceği diplomasi adımları konuşulacak. Ayrıca bölgede kalıcı çözüm sağlanması için atılabilecek adımlar değerlendirilecek. Gazze'ye insani yardımların ulaştırılması, hastaların tahliyesi gibi başlıklarda ilerleme kaydedilmesi için yapılabilecekler de ele alınacak.

İSVEÇ'İN NATO ÜYELİĞİ

İsveç'in NATO üyelik süreci ile ilgili de görüşmeler yapılacak. Üyeliğin tamamlanması için Meclis takvimine ilişkin değerlendirmelerin de kabine toplantısında görüşülmesi bekleniyor.

Editör: Ozan Barış Erim