2024 yılının ilk kabine toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, önemli başlıkları görüşmek için yarın toplanacak. Toplantının ana gündem maddesi emekli maaşlarına yönelik iyileştirmeler ve operasyonlar olacak. ve Kabine Toplantısı yarın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacak.

EMEKLİ MAAŞINA İYİLEŞTİRME YAPILACAK MI?

HaberTürk'ten alınan habere göre; toplantının ana gündeminde, 7 bin 500 lira tutarındaki en düşük emekli aylığında iyileştirme yer alacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıklı, her iki düzenlemeyle ilgili sunum yapacak. Yeni yılda, memur emeklileri yüzde 49.25 oranında zam alırken; SSK ve Bağ-Kur emeklileri için bu oran yüzde 37,57 oldu. Arada 11,7 puanlık fark oluştu. Farkı gidermek için çalışma yapıldı.

MERKEZ BANKASI HAKKINDA KONUŞULACAK

Merkez Bankası'nın haziran ayından bu yana attığı sıkılaştırma adımlarının ekonomiye etkisi, rezervlerdeki son durum ve enflasyonla mücadele de Kabine'nin gündemindeki ana maddelerden biri olacak.

KUZEY IRAK VE SURİYE'YE OPERASYON

Pençe Kilit bölgesinde 9 askerin şehit olmasının ardından; bölgeye yönelik operasyonlar arttı. Kabinede, Irak ve Suriye kuzeyinden Türkiye’ye yönelen terör tehdidinin bertaraf edilmesi için atılabilecek adımlar da masaya yatırılacak.

İSRAİL GAZZE SAVAŞI KONUŞULACAK

Bir diğer gündem başlığı ise İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları. İsrail, Lahey'de soykırımla yargılanırken; ateşkesin sağlanması için Türkiye'nin diplomasi adımları da sürüyor. O adımlarla beraber, bölgeye yardımların ulaştırılması, insani durumun iyileştirilmesi ve kalıcı çözüm için yapılacaklar masaya yatırılacak

Editör: Ozan Barış Erim