Edirne'de, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Dahili Yoğun Bakım Servisinde kanser tedavisi gören annesinin ölümünün ardından, asistan doktor B.B.Ö.'ye fiziksel saldırıda bulunan Volkan Kuşçu, sosyal medya üzerinden de tehdit içerikli paylaşımlar yaparak gündeme geldi. İlk olarak fiziksel saldırı sebebiyle tutuklanan Volkan Kuşçu, davanın ikinci duruşmasında tahliye edilmişti.

Edirne Kadin Doktoru Darp 18042024 Dha4

ADLİYE ÖNÜNDE GERGİNLİK

Olay, Edirne'nin Bismil ilçesinde yaşandı. Volkan Kuşçu, 6 Şubat'ta annesi vefat ettikten sonra, doktor B.B.Ö. ile yaşadığı tartışma sonucu saldırıya geçmiş ve güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınmıştı. İlk duruşmada ev hapsi cezası alan Volkan Kuşçu, daha sonra Cumhuriyet Başsavcılığının itirazı üzerine yeniden tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Edirne Kadin Doktoru Darp 18042024 Dha2

SOSYAL MEDYADAN TEHDİT

Tahliye edildikten sonra Volkan Kuşçu, sosyal medya hesabından tehditkar mesajlar paylaşmış, bu mesajlar üzerine hakkında yeniden tutuklama kararı çıkarılmıştı. Paylaştığı bir dizi repliği üzerinden doktoru tehdit ettiği iddia edilen Volkan Kuşçu, bu sefer de sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlar nedeniyle gözaltına alınmış ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Edirne Kadin Doktoru Darp 18042024 Dha7

İKİNCİ DAVANIN İLK DURUŞMASI VE TAHLİYE KARARI

Edirne 5'inci Asliye Mahkemesinde görülen ikinci davanın ilk duruşmasında, Volkan Kuşçu'nun yaptığı savunmada herhangi bir tehdit niyeti olmadığını ve pişman olduğunu belirtti. Mahkeme, Volkan Kuşçu'nun 1 aylık tutukluluk sürecini dikkate alarak adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi.

Edirne Kadin Doktoru Darp 18042024 Dha8

TIBBİ CAMİADAN TEPKİLER

Edirne Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gürcan Altun, duruşma sonrası yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi için daha caydırıcı yasal düzenlemeler yapılması gerektiğini vurgulayarak, yaşananlardan duyduğu üzüntüyü dile getirdi ve sağlıkta şiddetin son bulması için yetkililere çağrıda bulundu.

Editör: Mevlüt Peker