Azerbaycan'ın Ermenistan işgalinden kurtardığı topraklarda Ermeniler tarafından yerleştirilen mayınlar tehlike saçmaya devam ediyor. Azerbaycan'ın tarihi zaferi ile sonuçlanan İkinci Karabağ Savaşı'ndan sonra bölgede devam eden Ermenistan güdümündeki silahlı gruplar da kısa süre önce düzenlenen anti terör operasyonu ile arındırıldı.

AZERBAYCAN TOPRAKLARI ARINDIRILIYOR

Ermenilerden arındırılan topraklarda yeniden ihya çalışmalarıyla birlikte mayın temizliği de hız kazandı. Bu bağlamda bölgede Azerbaycanlı kadın istihkamcıların da mayın temizliğinde etkin rol aldığı görüldü. 

AZERBAYCANLI CESUR KADINLAR 'ÖLÜM TOHUMLARINI' YOK EDİYOR!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, sosyal medya hesabından Azerbaycanlı kadınların bölgelerini güvenli hale getirmek amacıyla kara mayını temizliği yaptığı görüntüleri paylaştı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hacıyev, söz konusu paylaşımında, şu ifadelere yer verdi:

"Azerbaycan'ın cesur kadınları, hayat kurtarmak, 'ölüm tohumlarını' yok etmek ve bu toprakları çocuklar, aileler ve toplumları için güvenli hale getirmek amacıyla Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarına yerleştirdiği kara mayınlarını temizlemek için fiziksel güvenliklerini riske atarak sahada operasyonlar yürütüyor"