İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya platformu X’teki kurum yöneticisi onaylı @AliYerlikaya hesabından yaptığı açıklamada, BTÖ (Bölücü Terör Örgütü) mensubu teröristlerin kış aylarında kırsalda eylem yapmak için 7 şehirde sığınak ve mağaralara sakladıkları çok sayıda silah, patlayıcı ve mühimmatların bulunup imha edilmesine yönelik Kahramanlar-47 operasyonu düzenlendiğini, operasyonlarda farklı türdeki 28 barınma alanının imha edildiğini, bu barınaklarda çok sayıda roketatar, mühimmat, el bombaları ve 159 kilogram patlayıcı madde ele geçirildiğini bildirdi.

Kahramanlar 47 Operasyonlari (6)

Kahramanlar 47 Operasyonlari (8)

131 TİM 1174 JÖH, KOMANDO VE KORUCU

131 timden oluşan 1174 kahraman JÖH (Jandarma Özel Harekat), Komando ve Güvenlik korucuları ile Batman, Bitlis, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak ve Tunceli illerinin Beytüşşebap, Cizre, Dargeçit, Dicle, Eruh, Kozluk, Lice, Mazgirt, Nusaybin, Sason ve Silvan kırsallarında düzenlenen Kahramanlar-47 operasyonlarının J-SİHA- ATAK helikopterlerinin de katılımıyla düzenlendiğini açıklayan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonlarda ele geçirilen silah, mühimmat, patlayıcı ve örgüt malzemelerini şu şekilde sıraladı:

Kahramanlar 47 Operasyonlari (7)

Kahramanlar 47 Operasyonlari (11)

-Patlamaya hazır, düzenekleri dahi kurulmuş patlayıcı madde (159 kilogram)
-RPG-7 roketatar (5 adet )
-El bombası (8 adet)
-EYP (El Yapımı Patlayıcı) düzenekleri
-Zagros keskin nişancı tüfeği (1 adet)
-AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği (3 adet)
Av tüfeği (1 adet)
-Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü (12 adet)
-Mühimmat (267 adet)
-Elektronik devre kartı (9 adet)
-El telsizi (30 adet)
-Optik cihaz (1 adet)
-El dürbünü (1 adet)
-Akü (4 adet)
-Tüp (25 adet)
-Çok sayıda örgütsel doküman
-Çok sayıda mutfak malzemeleri
-Çok sayıda sağlık malzemeleri
-Çok sayıda yaşam malzemeleri

Kahramanlar 47 Operasyonlari (13)

Kahramanlar 47 Operasyonlari (21)

“İNLERİ TESPİT EDİLDİ, BAŞLARINA YIKILDI”

Bölücü terör örgütü (BTÖ) PKK’nın kış aylarında lojistik sağlamak ve terör eylemi düzenlemek maksadıyla hazırladığı inleri kahraman güvenlik güçlerinin tek tek tespit ettiğini ve başlarına yıktığını belirten Ali Yerlikaya, “Kahraman Jandarmalarımızı tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin.” duasında bulundu. Her paylaşımında olduğu gibi bu paylaşımında da #TürkiyeninHuzuru etiketini kullanan İçişleri Bakanı Yerlikaya, “Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki; yılın 365 günü, 4 mevsim, 12 ay, gece gündüz demeden terör örgütlerine operasyonlar gerçekleştiriyoruz. Terörle mücadelemiz, son terörist etkisiz hale getirilinceye ya da teslim oluncaya kadar kararlılıkla sürecek. Milletimizin duası bizimle” ifadelerini kullandı.

Kahramanlar 47 Operasyonlari (23)

Kahramanlar 47 Operasyonlari (22)

Kahramanlar 47 Operasyonlari (24)