Bazı bakanlık ve kamu kurumlarına ilişkin atama ve görevden alma kararları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Resmi Gazete'de yayımlanan bilgilere göre Mersin İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan'ın görevden alındığı belirtildi. Aslan'ın yerine Mersin İl Emniyet Müdürlüğü'ne Kayseri İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk atandı. Atama kararının ardından Karabörk'ün Kayseri'den gidişi kentte üzüntü ile karşılandı. Görev yaptığı her ilde büyük sevgi gören Karabörk, yürüttüğü operasyonlarla suçlulara göz açtırmıyor. Görev yaptığı şehirlerde suçluların yakalanması konusunda hızlı hareket eden Karabörk ayrıca suçun engellenmesine yönelik denetim faaliyetlerini de artırarak kent genelinde huzur ve güven ortamının sağlanmasına yönelik çalışmalar yapıyor.

EN BÜYÜK UYUŞTURUCU OPERASYONUNU GERÇEKLEŞTİRMİŞTİ

Daha önce Erzurum ve Hatay'da İl Emniyet Müdürü olarak başarıyla görevini yerine getiren Karabörk, Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü'ne atanmıştı. Kayseri'de göreve geldiğinden bu yana adından sıkça söz ettiren Karabörk, il genelinde kapsamlı operasyonlara imza atmıştı. Görev süresi boyunca birçok başarılı operasyona imza atan Karabörk'ün, uyuşturucuya karşı açtığı savaş dikkat çekmişti. Kayseri’de polis ekipleri tarafından yapılan operasyonda yaklaşık 10 milyon TL değerinde sıvı uyuşturucu ele geçirilmesinin ardından operasyonu yürüten Kayseri İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, "Bugüne kadar Kayseri’de yapılmış en yüksek miktardaki sıvı uyuşturucu maddeyi ele geçirdik" ifadelerini kullanmıştı. 

Mersin'in yeni Emniyet Müdürü Kamil Karabörk oldu | Güney Gazetesi Mersin

TRAFİKTE HUZUR VE GÜVEN ORTAMI

Kayseri'de vatandaşın huzur ve güvenliğini sağlamak adına operasyonlarına da hız veren Kamil Karabörk, il genelinde drift atarak trafiği tehlikeye atan sürücülere yönelik ek tedbirler almıştı. İl genelinde en çok drift atılan ve trafiğin tehlikeye atıldığı noktoların tek tek tespit edilmesini sağlayan Karabörk, belirlenen 8 noktaya ek kamera sistemleri ve polis ekipleri görevlendirmişti. Bunların dışında il genelinde denetimler artırılarak, Kayseri'de araç trafiği güvenli hale getirilmişti. 

Kayseri'de dron destekli trafik denetimi yapıldı - Son Dakika Haberleri

DARBECİLERE VERDİĞİ CEVAP GÜNDEM OLMUŞTU

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Erzurum Emniyet Müdürü olarak görev yapan Kamil Karabörk'ün FETÖ üyesi darbecilere verdiği cevap gündem olmuştu. Darbe girişimi sırasında Kamil Karabörk’ü Genelkurmay’dan arayan bir darbeci, “Türk Silahlı Kuvvetleri olarak yönetime el koyduk. Hemen emrimize girin” dedi. Kanunsuz emre uymayan Karabörk, “Ben sizin gibi köpeklerin emrine girmem yüreğiniz yetiyorsa gelin beni teslim alın. Bakın alnınızın ortasından kurşun nasıl yiyeceksiniz” yanıtını vermişti. 

Editör: Ozan Barış Erim