Kanada medyasında yer alan habere göre, salı günü Winnipeg kentindeki bir camiye yönelik gerçekleşen olayda, iki saldırganın ibadethaneyi hedef aldığı bildirildi. Cami görevlisi Shaqir Shaikh, sabah 4.00 civarında birinin elinde balta, diğerinin ise bıçak bulunan iki kişinin camiye zorla girmeye çalıştığını belirtti. Shaikh, olayın ardından hemen acil yardım hattı 911'i arayarak polisin müdahale etmesini sağladıklarını, ancak saldırganların olay yerinden kaçtığını ifade etti.

MÜSLÜMAN TOPLUMUNUN TEPKİSİ

Cami yetkilisi Adnan Sıddıki, saldırının ardından Müslüman toplumunun endişe duyduğunu ve cami cemaatinin büyük üzüntü içinde olduğunu dile getirdi. Sıddıki, saldırının amacının belirsiz olduğunu belirterek toplumun endişelerini aktardı.

Kanada Cami Saldirisi 04042024 1

NCCM'DEN AÇIKLAMA

Kanada Müslümanları Ulusal Konseyi (NCCM) Direktörü Stephen Brown, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Winnipeg polisini, saldırının potansiyel olarak nefret odaklı olup olmadığını da dahil olmak üzere detaylı bir soruşturma yürütmeye çağırdı. Brown, olayın incelenmesi ve gerekli adımların atılması gerektiğini vurguladı.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİNİN ARTIRILMASI

Cami yönetimi, yaşanan olayın ardından ramazan ayı dolayısıyla artan ziyaretçi sayısını göz önünde bulundurarak camide güvenlik önlemlerini artırma kararı aldı. Bu adımın, cami ziyaretçilerinin güvenliğinin sağlanması amacıyla atıldığı belirtildi.

Editör: Mevlüt Peker